2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Serfőző 75 – szerzői est a költő születésnapján

Serfőző 75 – szerzői est a költő születésnapján

Serfőző Simon Kossuth- és József Attila-díjas író, költő 2017. október 24-én ünnepli 75. születésnapját. Életműve előtt szerzői esttel tiszteleg Miskolc városa aznap (október 24-én) este 18:00 órától a Játékszínben.
A rendezvényen beszédet mond Dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke
.
Serfőző Simon műveiből Dóczy Péter, Kelemen Csaba, Kubik Anna Kossuth-díjas és Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművészek, Dinnyés József daltulajdonos, valamint a Mintha zenekar adnak elő részleteket. A műsort Papp Ferenc állította össze és rendezte.
A szerzői estre regisztrációs jegyek igényelhetők a Miskolci Nemzeti Színház jegypénztárában.
Serfőző Simon ezer szállal kötődik Miskolchoz. 23 évesen itt kezdte pályáját népművelési felügyelőként. 1968 és 1975 között a Napjaink folyóirat versrovatát vezette, majd pedig szerkesztette a lapot. 1990-től 1993-ig a Holnap főszerkesztője, 1995-től az Újholnap főmunkatársa volt. A Hetek költői csoportosulás tagja. 1993-tól a Felsőmagyarország Kiadó vezetője, közel félezer kötetet jelentetett meg kortárs szerzőktől. 2013-tól a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tegyünk együtt a gyermekekért!
A közelmúltban tartották a Tűzcsiholó Egyesület Tegyünk együtt a gyermekekért! című konferenciáját Budapesten, a Magnet Közösségi Házban. Az egyesület…

További cikkek