2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Programok a Könyvhéten – a Könyvtéren

A miskolci Könyvhét visszatér otthonába, az Erzsébet térre, ott állnak majd a könyvsátrak, és zajlanak a programok június 3., szerda délután 3 órától június 6., szombat délután 3 óráig. Ide érkezik meg 3-án 3 órára a miskolci általános iskolások közreműködésével kifestett óriáskönyv – és Felső-Majláth irányéból a versvillamos, amin ismét a Miskolci Musical és Dalszínház tehetségei adnak rövid műsort.
Mivel ismét közös városi és megyei könyvheti megnyitó színhelye lesz Miskolc, köszöntőt mond Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere és Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke. A rendezvénysorozatot a hagyományokhoz híven a díszvendég nyitja meg – idén Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő. 4 órától a Könyvtérre nyíló MAB-székházban is találkozhatnak vele az érdeklődők.
A színpadról fiataloknak, gyerekeknek, felnőtteknek is szól a – többségében miskolci – tehetségek műsora, köztük többek között a Kiss Kata Zenekarral.  A miskolci városi könyvtár könyvadománnyal támogatja a Kárpátalján, nehéz körülmények között élő magyarokat – ehhez a felajánláshoz a téren bárki csatlakozhat: a Vöröskereszt segítségével könyvet és pénzadományt gyűjtünk, amit a segélyszervezet juttat el a Beregszászi járásba.
Ahogy megszokhattuk, folyamatosan lesznek játékos gyermekfoglalkozások kicsiknek és nagyobbaknak, és lehet könyvet is készíteni. A tehetséges miskolci középiskolások pedig ott a helyszínen festik meg a Miskolci Értékek Kódexének lapjait.
A középpontban azonban természetesen a könyvek és szerzők állnak. Előbbieket kedvezménnyel kínálják a téren megjelenő könyvesek, utóbbiak pedig dedikálásra, beszélgetésre várják a miskolciakat.
Íme, a teljes hétre szóló névsor: Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, Temesi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas író, Darvasi László József Attila-díjas költő, író, Kollár-Klemencz László, Zavodni Gréta, Fecske Csaba, Csorba Piroska, Gál Halász Anna, a Magyar Lettre szerkesztőségének képviseletében Karádi Éva felelős szerkesztő és Háy János író, költő.
A programok általában este 6 óráig tartanak a téren. Ebben az évben azonban a Herman Ottó Múzeum nemcsak kiadványokkal, hanem rendezvényekkel is megjelenik a Könyvhéten. A papszeri kiállító-épületben és annak udvarán négy napon át várják a közönséget a múzeumi könyvek: szabadtéri olvasókerttel, könyvbemutatókkal, gyermekfoglalkozásokkal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek