2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rekordmezőnyök a 4. Maratoni Hétvégén

Terepfutók és hegyikerékpárosok népesítik be Miskolcot, és a Bükk-hegységet június 6-7-én. A 4. Maratoni Hétvége mindkét napján igazán izgalmas és látványos csatákra számíthatnak az érdeklődők, akik még a helyszínen is átállhatnak a kordon másik oldalára, azaz nevezhetnek a különböző távokra.

A sportos hétvége versenyközpontját a Majális-parkban, a Királyasztalon jelölik ki.
Június 6-án, szombaton, a Marathon Club által életre hívott 23. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny (BHM-KÁEV) elnevezésű nemzetközi terepfutóverseny kínál megméretési lehetőséget. Edzettségtől függően a  Miskolc Maraton (42,2 km), a HOKA Félmaraton (21 km), a Sanofi Kismaraton (10,5 km), vagy a Decathlon Minimaraton (3,5 km) közül választhatnak a sportbarátok. A legrövidebb távot túrázva is teljesíteni lehet, ami azt a célt szolgálja, hogy valamennyi korosztály képviselői mozgási lehetőséget találjanak maguknak.
– Az előnevezések alapján biztosra vehető, hogy megdől a tavalyi 500-as részvételi létszám – tudtuk meg Katona Ferenc önkormányzati képviselőtől, a Szervező Bizottság elnökétől. – A péntek délutáni és szombat reggeli helyszíni nevezéssel még bővülő mezőnyben argentin és cseh futók is ott lesznek, így tovább nő azon nemzetek száma, melyek az elmúlt több, mint két évtizedben sportolóikkal képviseltették magukat a borsodi megyeszékhely ezen erőpróbáján. A „király-etapot” jelentő maratoni távon a férfiaknál biztos, hogy nem lesz címvédés, hiszen a tavalyi győztes Harsányi Tamás (HOKA Team) nemrégiben térdműtéten esett át. Ott lesz viszont a rajtvonalnál a 2013-as első Karlowits-Juhász Tamás (HOKA Team), valamint a sportágban hazai és nemzetközi sikerek hosszú sorával büszkélkedő Németh Csaba (Mammut Pro Team), akinek nevéhez fűződik a 10,5 km-es pálya kijelölése. A főtámogató Miskolc MJV Önkormányzat, valamint a megyei rendőrfőkapitányság és a TVK-Mali Triatlon Klub egyaránt nagy létszámban képviselteti magát a versenyen, melyre az ország minden részéből érkeznek vendégek.
További információ a www.hegyimaraton.hu  honlapon.
Nagy csata várható
– Az elmúlt évek legnépesebb és legszínvonalasabb versenyét várjuk a vasárnapi futamra! – hangsúlyozta Nagy András, a 4. Kondenzgyík Maraton főszervezője. – A majd kétszáz előnevező között itt köszönthetjük majd a belga Wouter Cleppe-t, aki tavaly pályacsúccsal nyerte meg a versenyt, valamint a Kassa Maraton főszervezőjét az első Kondenzgyík Maraton győztesét Tomas Hausert, aki nem mellesleg a nagyon erős Szlovák Nemzeti Bajnokság győztese. Nagy megtiszteltetés ez viadalunknak, egyben hatalmas élmény lehet a hegyikerékpár sport szerelmeseinek, akik kilátogatnak a vasárnapi futamra! A Majális-parki versenyközpontban a kisebb korosztálynak is rendeznek futamot, ami minden évben a legnagyobb látványossága rendezvénynek, hiszen a lelkes gyerekeket rendre szülők harcos hada buzdítja. A futamokon a bukósisak használata kötelező. Aki tehát  szeretne elindulni, még a helyszínen is nevezhet. A versenyről, a nevezésről, a távokról a www.miskolcmaraton.hu oldalon lehet tájékozódni.
Rajtszám-kedvezmények
A Miskolci Városgazda Kft. jóvoltából a 4. Maratoni Hétvége mindkét napjának résztvevői,  rajtszám felmutatása ellenében, mindössze 450 forintos egységáron felkereshetik a versenyközponttól 200 méterre található Miskolci Állatkert és Kultúrparkot. Az Európa-hírű Miskolctapolcai Barlangfürdő vezetése jóvoltából 50 százalékos belépési kedvezményt kap a létesítménybe, az aki felmutatja rajtszámát. A nemrégiben felújított  Diósgyőri Várat ezen a hétvégén minden futó és kerékpáros – kortól függetlenül – diákjegy megváltásával tekintheti meg.

FOTÓ:Minden korosztály rajthoz állhat a kerékpáros és futóversenyen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek