2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Pompázatos év(ad)záró kiállítás

Kazincbarcika – A tanév végéhez közeledve hagyományos tárlat nyílt a Gyermekek Háza-Kézművesházban csütörtök délután.

A kiállításon a művészeti egységben működő klubok és csoportok munkáiból láthat keresztmetszetet az érdeklődő, mely hűen tükrözi a vezetők szakmai elkötelezettségét és a gyerkőcök, tagok szorgalmát, tehetségét.
A tárlaton a rajz-, tűzzománc- és gyöngyfűző szakkörös gyerekek, továbbá a Folt hátán-folt klub tagjai mutatkoznak be.
Elbűvölően szép és ötletes alkotásaikat – Erdélyi Dominik nívós előadását követően – Bukó Géza, a képviselő-testület Művelődési-, Oktatási- és Sport Bizottságának elnöke ajánlotta a szép számú érdeklődő figyelmébe. Ezt követően Klimon István alpolgármester és Göndör Judit cégvezető adott át ajándékokat a rendkívül kreatív és közmegbecsülésnek örvendő szakembereknek.
A tárlat június 14-éig tekinthető meg.

A tények:
A tűzzománc szakkör 9 éve alakult Emődi Imre vezetésével. Két alkalommal is sikeresen szerepeltek a Tahitótfalui Eperfesztivál keretében megrendezett Diákalkotók Országos Tűzzománc pályázatán, melyre idén is nagy izgalommal és szorgalommal készülnek. Tavaly áprilisban az Egerben megrendezett Országos Zománcművészeti Biennálén hat szakköri tag munkáját állították ki, két fő alkotása a katalógusba is bekerült.
A gyöngyfűző szakkör 3 éve működik, vezetője Ezenwa Katalin gyöngyfűző, a Sajómenti Népművészeti Egyesület elnöke. A kör tagjai általános iskolás alsó tagozatos gyerekek. A csoport rendkívül kreatív, ügyeskezű diákokból áll, akik számos rendezvényen bemutatták már rendkívüli tudásukat.
A rajz szakkörösök a legfiatalabb közösség.  A csoportok két korosztályban tavaly október óta működnek, vezetőjük Nagy Gyula grafikus. Az eltelt rövid idő alatt is több rajzos pályázaton szerepeltek sikeresen.
10 éve működik – felnőtt közösségként – a Folt hátán-folt klub. Pácz Jánosné Ibolya fogja össze a csoportot. Három alkalommal vezettek regionális foltvarró találkozót, mely szinte országos akcióvá nőtte ki magát. A klub tagja az Országos Foltvarró Céhnek. Több hasonló tevékenységű csoporttal tartják a kapcsolatot, és nyílt foltvarró napok keretében sikeres tapasztalatcseréket szerveznek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek