2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Polgárpukkasztás avagy még mindig a provokációk korát éljük?

Polgárpukkasztás avagy még mindig a provokációk korát éljük?

„Nem kíván a nyárspolgár egyebet, mint a leglaposabb érthetőséget…Nyugalmat óhajt. Boldogan él biztos pozíciójában, amelyet hajdani korok nagyjai munkáltak ki számára. Az, hogy előbbre kellene jutnia, végre elért bebiztosított helyét el kellene hagynia, kényelmetlenséget jelent neki, ezért gyűlöli a művész embert, aki újakkal akarja kiszorítani kedvenc nézeteit”. (Werner Hoffmann) A nagy találkozások, parázs viták és barátkozások, beszélgetések helyszíne a Feledy-ház. (Deák tér 3.), ahol a kortárs alkotók munkái között izgalmas szellemi kalandozás várja az érdeklődőket, költészettel zenével, képzőművészettel és más látványosságokkal összekapcsolva. Nyolc alkalommal ebben az évadban olyan témák kerülnek terítékre, melyek bizonyára minden jelenlévőt gondolkodásra, hosszabb-rövidebb eszmefuttatásra vagy akár vitára késztetnek! Legközelebb április 13-án 17 órától „‘Polgárpukkasztás avagy még mindig a provokációk korát éljük?”
(hol az ingerküszöb?) a téma, melyet a tervek szerint nem meglepetésektől mentesen boncolgatunk a jelenlévőkkel. Meghívtuk Lovász Emese régészt és királyasszonyt, Lénárt Attila lovagot és párbajszakértőt, Dobrossy Istvánt korok, emberek, történetek alapos ismerőjét, Jenei László írót. Psychológus vendégeinket a szélsőséges emberi viselkedésről, az extrém sportolókat hajmeresztő tetteikről kérdezzük, melyek nem csak az adrenalint az ellenszenvet is növelik olykor. Mindeközben DR.ozsnyik performance és életművész és egy flash mob csapat (is) provokál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…