2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Partisorozat a Műegyetemen – IV. BME Egyetemi Napok

Szinte még véget sem ért a nyári fesztiválidőszak, még el sem kezdődött a vége felé oly rövidnek tűnő őszi szorgalmi időszak – ám a budapesti egyetemisták számára éjszaka továbbra sincs megállás, hisz változatos programokkal mindjárt kezdődik a BME Egyetemi Napok.

A szervezők a stíluspaletta minden színével várják az érdeklődőket szeptember 13-15. között – kedden többek között a Tankcsapdát, szerdán az immár nemzetközileg is elismert román előadóművészt, Edward Mayát, csütörtökön pedig az Irie Maffiát is a nagy színpadon láthatják-hallhatják a kilátogatók. Mellettük fellép még a teljesség igénye nélkül a Belga, Csepregi Éva, a Korda-Balázs házaspár, és Szandi is – ám a diszkózás szerelmeseinek sem kell csalódniuk a kínálatban, hisz Dj. Sterbinszky és Dj. Juhász Laci mellett Dévényi Tibi bácsi, a Lemezlovas is mindhárom este szórakoztatja az érdeklődőket.

Nem csak zenés programok szerepelnek a kínálatban – „prózaibb” fellépők is érkeznek a Műegyetemre, méghozzá az immár országszerte népszerű Dumaszínház képviseletében: Hadházi László, A Szomszédnéni Produkciós Iroda, és Beliczai Balázs neve is ismerősen csenghet a Stand up-műfaj kedvelőinek.

Három helyszínen lehetőség van kellően sokszínű programrend összeállítására; ezzel éltek is a szervezők. – A zenei stílusok változatossága is széles közönségréteget céloz meg, reméljük, ez igazi fesztiválhangulatot teremt – mondta lapunknak Cseh Attila, aki kiemelte, hogy a szép számban jelen lévő magyar zenekarok mellett különlegesség, hogy a külföldi fellépőnek az Egyetemi Napokon lesz a magyarországi premierje.

Nappal, az esetleges lyukasórákban – (vagy épp egyoldalúan lyukassá tett) órákban is lesz mit csinálni, hisz vidám, esetenként alkoholszagú, illetve sportvetélkedők mellett érdekes szakmai előadások, és kerekasztal-beszélgetések is felkelthetik az érdeklődők figyelmét. A BME hallgatóinak persze lyukasóra sem feltétlenül szükséges, hisz az egyetemi Sportnap keretein belül kedden számtalan sportban próbálhatják ki magukat – néhány csapatjátékban vendégegyetemek együtteseivel is megmérkőzhetnek. Aki azonban inkább az egyéni sportokat kedveli az is kipróbálhatja többek között a falmászást, vagy együtt mozoghat Béres Alexandrával.

Bővebb információk, részletes programlista, és a jegyértékesítésben résztvevő helyszínek megtalálhatóak a rendezvény honlapján.

DicsukD

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…