2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Pályaorientációs börze Dél-Budán

A pályaválasztási döntésre készülő fiataloknak és szüleiknek számos új fogalommal kell megismerkedniük iskolaválasztás előtt. Ezek közé tartozik a TISZK, a térségi integrált szakképző központ.

A Dél-Budai TISZK december 11.-én az Öveges József Szakközépiskolában pályaorientációs börzét rendez. A program során nem csupán az új típusú társult szakképző intézmények működésével ismerkedhetnek az érdeklődő tanulók, hanem a gyakorlatban interaktív foglalkozásokon tehetik próbára képességüket, rátermettségüket. Az oktató komplexumhoz tartozó öt szakközépiskola mellett bemutatkoznak a képzéshez hátteret nyújtó vállalatok, tudományos intézmények is.

A következő tanév újdonságaként első alkalommal indítanak motorkerékpár-szerelő képzést. Versenymotor bemutatóval és Lécz Gergely MX1-es motorversenyző gép és ember kapcsolatáról szóló előadásával színesítik a rendezvényt. A közelmúltban lezajlott Szakmatörténeti Diákkonferencia, valamint az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny legsikeresebb pályaműveit is bemutatják a résztvevők.

A Dél-Budai TISZK a pályaorientációs börzét és a közeljövőben több hasonló programját az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az EU 100%-os támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával – pályázati úton elnyert – 226 millió forint felhasználásával valósítja meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…