2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Országos Könyvtári Napok Bükkábrányban

Az Országos Könyvtári Napok, mint a könyvtáros szakma legjelentősebb eseménye 2018-ban is több ezer könyvtár összefogásával valósult meg a lakosság széles körének bevonásával.
Az ide rendezvények egyik szlogenje: „Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása”. Az év során több olyan kezdeményezésre és eseményre kerül sor Európa-szerte, amelyek segítségével a lakosság jobban megismerheti a kulturális értékeket. A kulturális örökség részét képezik sok más mellett a gyerekként megismert mesék, a szüleink és nagyszüleink által átadott ismeretek, a hagyományos ételek, a művészeti alkotások, a tárgyi kultúra. Ennek jegyében a bükkábrányi gyerekek is több alkalommal ellátogathattak a helyi könyvtárba. Október 1-jén hétfőn az óvodások Felhőcske csoportja volt az intézmény vendége. Szerdán az első osztályosokat várta a könyvtár, csütörtökön pedig ismét egy óvodás csoport vehette birtokba a két termet.
Mindhárom napon előbb Takács Katalin könyvtáros olvasott fel egy-egy mesét a gyerekeknek, majd az ő, illetve a pedagógusok vezetése mellett egy szép, egyedi könyvjelzőt készíthettek a nebulók.
Az első osztályosok, akik lassan megismerkednek a betűvetés tudományával, mindannyian megkapták olvasójegyüket is, hogy később bármikor kölcsönözhessenek egy érdekes, izgalmas olvasmányt a könyvtár polcairól.
Forrás:eleventv

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum