2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

Német nyelvi gála és verseny Kazincbarcikán

Már hagyományosnak mondható az a gála és nyelvi verseny, melyet hétvégén rendeztek meg Kazincbarcikán.

A Sajó-völgyi város 1998-tól ápol szoros testvérvárosi kapcsolatokat a német Burgkirchen  városával. Ennek és a Kazincbarcikán régóta magas szinten folyó német nyelvi oktatásnak is köszönhető, hogy minden évben sor kerül egy szaknyelvi gálára és versenyre. A rendezvény lehetőséget ad a testvérvárosi találkozásra, ugyanakkor a gyermekek bemutatkozására és megmérettetésére is.

Az idei programra egy négytagú delegáció érkezett, Heidi Stautner Asszony, Burgkirchen testvérvárosi kapcsolatokért felelős önkormányzati képviselője, Genoveva Rohracke Asszony, oktatásért felelős önkormányzati képviselő, továbbá a német Hauptschule két pedagógusa Edeltraud Gerst és Hans Gerst. Ők kiegészülve a helyi Polgármesteri Hivatal Osztályvezetőjével Untenerné Márton Ágnessel együtt alkották a verseny zsűrijét.
Az egész napos programra a német oktatásban élenjáró Pollack Mihály Általános Iskolában került sor, ahol elsőként Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket, versenyzőket, pedagógusokat és szülőket, stílszerűen német nyelven. Ezt követően egy rendkívül színvonalas és szórakoztató gálaműsorra került sor, egymást követték a színes műsorszámok, melyek között zenés, táncos és prózai előadások egyaránt szerepeltek.

A gálát délután a német nyelvi verseny követte, ekkor 27 versenyző adott számot német tudásáról a szakértő zsűri előtt. A legjobbak júniusban Németországba utazhatnak, ahol Kazincbarcika testvérvárosa tárt karokkal várja a tehetséges és ügyes magyar diákokat és odaadó felkészítőiket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum