2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Országszerte és a határon túl 170 múzeum 1100 programja várja a látogatókat az immár ötödik alkalommal megrendezendő Múzeumok őszi fesztiválján szeptember 27. és november 13. között.

Minden évben népszerű a közönség elől máskor elzárt múzeumi helyszínekre betekintést engedő Pincétől a padlásig blokk, de a Művészetek találkozása című programcsoport is, melynek keretében többek között koncertek, színházi és bábelőadások kapnak helyet a múzeumokban. Új látogatói csoportot céloz meg a Múzeumi á la carte sorozat, amely a dolgozókat, hivatalnokokat szeretné rövid látogatásra csábítani délidőben, a Kézfogás című blokk egy-egy múzeum és tanintézmény kapcsolatára épül, míg a Térjünk a tárgyra! programjait minden múzeum egy-egy jellemző, érdekes tárgya köré szervezi meg. A fiatalok kedvelt rendezvénye A nagy rajzolás: a Nagy-Britanniából indult kezdeményezés arra bátorít, hogy a saját alkotóstílusának megfelelően a látogatók hagyjanak jelet a megtekintett intézmények kijelölt helyein. A Múzeumok őszi fesztiválja hagyományosan a Márton-napi vigassággal zárul. Info: www.muzeumokmindenkinek.hu.

Idén nem éjszakáznak a múzeumok

Az idén elmarad a Múzeumok Őszi Éjszakája, amelyet hagyományteremtő szándékkel tavaly rendeztek meg először, és talán utoljára. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szervezési és műszaki okokkal magyarázza a tavaly százezer embert vonzó, nyolcvan intézmény részvételével megvalósuló program kútba esését. A múzeumokat hivatalosan nem értesítették, hogy elmarad az Őszi Éjszaka, így sokan összeállították a programot, hiszen tavaly sikeres volt a rendezvény. Budapesten 31, vidéken 49 múzeum csatlakozott a programhoz, amelyekre csaknem százezren látogattak el.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját idén is megrendezik, ám az semmiképp nem keverendő össze, és különösen nem helyettesíthető a Múzeumok Őszi Éjszakájának egyszeri, tömegeket vonzó eseményével, amely olyan rétegeket visz a múzeumba, a kiállításokra, akik egyébként talán soha nem lépnek oda be.

Fotó:Füzérradványi Kastély Múzeum

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…