2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Milyen esküvői ékszereket válasszunk?

Mai cikkünkben bemutatunk néhány népszerű hibát, amit nem érdemes elkövetni az esküvői ékszerek vásárlása esetén. Olvasd el, hogy felkészülten vágj bele az esküvői ékszer kiválasztásába!

1. Elsőnek megvenni az ékszert rossz döntés.

Alapvető hiba, hiszen hiába van egy álomruha, a valóság közel sem biztos, hogy hasonló lesz. Ez azt jelenti, hogy ha megtetszik egy ékszer, akkor fényképezd le és tartsd észben, de lehet, hogy végül mégsem az lesz az igazi, ami menni fog a menyasszonyi ruhádhoz. Mindenképp a ruhához vedd az ékszert, ne fordítva!

2. Ne legyen hangsúlyosabb, mint a ruha.

Az ékszer kiegészítő. Nem az a fő attrakció, ezért semmiképp se legyen hangsúlyosabb és díszesebb, mint a menyasszonyi ruhád. Hiszen később nem arra fog emlékezni a násznép, hogy milyen ékszert viseltél, hanem hogy milyen volt a ruhád, és hogy a kettő hogyan egészítette ki egymást. Tartsd észben, a kevesebb néha több!

3. Egy üdítő színfolt.

Jó döntés, ha az ékszer harmonizál a díszítéssel, azaz ha egy tematika vagy egy szín köré csoportosul az esküvő, akkor az visszaköszönhet az ékszereken is. Tehát ha a díszítés menta és fehér, akkor lehetőleg ne zafír kövekkel díszített nyakéket válassz, ugyanúgy, hogy a rózsaszín-fehér és a narancs-fehér-barna dekorhoz se egy rubin lánc domináljon.

4. A stílus maga az ember

Hiába tetszik meg egy olyan ékszer, ami messze áll a stílusodtól, nem fogod magad jól érezni benne, mert nem te vagy. Éppen ezért mindig tartsd szem előtt a saját egyéniségedet, mert akkor harmóniát fogsz sugározni a nagy napodon is. Ne mások véleménye alapján dönts, hanem arra törekedj, amiben Te jól érzed magad!

5. Ne kombinálj!

Ahogy az aranyat nem kombináljuk az ezüsttel, úgy az igazgyöngyöt sem a gyémánttal és egyéb drágakövekkel. Még az elején döntsd el, hogy melyikhez húz igazán a szíved, mert ha ötvözöd a különböző stílusokat, akkor rendetlen, kedvezőtlen lesz az összhatás.

6. Nem kötelező mindennek ugyanolyannak lennie.


Nem kell lejárni a lábad azért, hogy megtaláld a kiválasztott nyaklánccal tökéletesen egyező fülbevalót. Ahogy a karikagyűrűk esetében sem kötelező ma már a tökéletes egyezés, ugyanígy az esküvői ékszereknél sem kell, hogy minden részletükben egyezzenek. Érdemes arra törekedni, hogy főbb vonalakban hasonlítsanak, azonos téma köré épüljenek.

7. Fő a mértékletesség.

Attól még, hogy te vagy a menyasszony, nem kell válogatás nélkül, minden kiegészítőt magadra aggatnod. Rendben, a virágcsokor, a nyakék mondhatni alapkövetelmény, de nem kötelező mellé a fülbevaló, a tiara, hajdísz, karkötő, bokalánc, és kézitáska is. Nem karácsonyfa leszel, hanem menyasszony, így minden esetben alaposan gondold át, hogy az előbbiekből mit és mennyit viselsz a nagy napon.

8. Nem minden az ár

Figyeld meg, attól a pillanattól, hogy elhagyja a szád az esküvő szó, mindennek háromszoros ára lesz. Éppen ezért nem kötelező kifejezetten menyasszonyi ékszerek között válogatni, lehet, hogy az egyszerű nyakékek között megbúvó egyik lánc lesz az, ami tökéletes kiegészítője lesz az outfitednek.

9. Gondolj a későbbiekre.

Úgy válassz ékszert, amit esetleg más alkalmakkor is fel tudsz venni, például színházba, gálára vagy egy fogadásra. Ne porosodjon a szekrényben azért, mert nincs alkalom, amire felvehetnéd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek