2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A fénycsövek fejlődése

A nagyobb területű nyílt terek jellemző világítási módjaként ismerhetjük a fénycsöveket. Emellett otthonunk területén volt kapós megoldás a hirtelen jött világítási igények kiszolgálására. A fénycsövek nem éppen a legszebbnek mondható megoldások, de nagyon egyszerűen és gyorsan felszerelhető, nagy fényerejű megoldások.


A fénycső főbb jellemzői

A fénycső nem más, mint egy higany gőzzel és más nemesgázokkal töltött gázkisülés lámpa. A fénycső belsejében izzószál húzódik meg, ezek működése segédberendezések segítségével valósul meg. Ezt napjainkban főként már csak elektronikus gyújtó megoldások vezérlik.

Előnyök kontra hátrányok
A fénycsövek legnagyobb előnye a világítási erősségükben rejlik. Figyelni kell azonban arra, hogy a fénycsövek hatásfoka nagyban függ a környezet hőmérsékletétől. Legoptimálisabban 15 és 30 °C közötti hőmérséklet tartományban működik.
A fénycsövek nem viselik túl jól a rendszeres kapcsolgatást. Ezzel drasztikusan csökkenhet az élettartama. Inkább a folyamatos világításra tervezték ezeket a világítás megoldásokat. Sajnos működésük során jelentős mennyiségű nehézfém is kerül a környezetbe.

Az új technológiájú fénycsövek
Az fénycsövek előnyeinek megtartása mellett a gyártók igyekeztek kiküszöbölni a problémákat. A megoldást itt is, mint a világítástechnika minden területén a LED-ek megjelenése hozta.
A fénycsövek már sosem villognak. Jóval környezetbarátabb megoldások a hagyományos fénycsöveknél, hosszabb élettartammal. Az üzemeltetés költséghatékony, mely rendkívül előnyös, ha nagy területen, hosszú ideig folyamatosan használjuk a fénycsövet.
A fénycső megjelenési modernizációját a fénycsöves lámpatestek jelentik. A lámpatesteket összeillesztették életterünk vizes blokkjaival is. A konyha, fürdő, uszodai területekre pedig a por és páramentes lámpatesteket fejlesztették ki. Ezzel a megoldással abszolút biztonságosan gondoskodhatunk a magas nedvességtartalmú területek megvilágításáról is.

Segítség a választásban
Az összes LED megoldású világítótest eltérő színhőmérséklettel és fényerővel rendelkezik. A választás előtt érdemes tájékozódni. A HE, azaz High Efficiency jelöléssel ellátott termékek elsősorban irodai és otthoni használathoz lettek tervezve. A HO, azaz High Output speciális megoldások a kiemelkedően fényigényes területekhez ideális választások. A LED-ek esetében a csomagoláson feltüntetett információk mindent elmondanak a termékről.
A választás sosem egyszerű. A legjobb olyan helyen keresnünk, ahol részletes felvilágosítást és bőséges termékkínálatot tárnak a szemünk elé, megkönnyítve ezzel a kiválasztás nehéz folyamatát. Ez a lehetőség az Alkonylámpa webáruházában adott.
Blogbejegyzéseik között a világítástechnika működésébe és stílusába is betekintést nyerhetünk. Véget nem érő kínálatukból pedig élmény lesz megtalálni az ideális világítás megoldást.

(X)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek