2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

A Miskolc Város Bora verseny végeredménye

Az újonnan megnyíló Avasi Bortanyán május 9-én került megrendezésre a Miskolc Város Bora verseny.
Az esemény kapcsolódott Miskolc Város Napja ünnepségsorozathoz, illetve az város legnagyobb szabású borgasztronómiai rendezvényéhez, a VIII. Avasi Borangoláshoz.
Miskolc város közgyűlésének döntése értelmében két évenként „Miskolc Város Bora” címet kell adományozni egy a Bükki, a Tokaj-Hegyaljai, valamint az Egri Borvidéken termesztett szőlőből készült, tetszőleges évjáratú fehér- vagy vörösbornak, továbbá borkülönlegességnek, nyílt borversenyen történő megmérettetés alapján. A szakmai zsűri elé összesen 39 nevezett bor került és az alábbi kategória győztesen születtek:
Fehér borok:
Áts Károly Pincészete, Tarcal – 2018-as Furmint, nagy arany minősítésű
Vörös Borok:
Mezei Pincészet, Tibolddaróc – 2016-os Bükki Cabernet Sauvignon, arany minősítésű
Borkülönlegesség:
Palkó Borok, Abaújszántó – 2017-es Hárslevelű Botrytis Selection, arany minősítésű
A zsűri csak hosszas tanácskozás után hozta meg végső döntését, mindegyik kategória esetében több bor is közel járt a díj odaítéléséhez, a 100 pontos értékelési rendszerben csak 1-2 pontos különbségek voltak a legjobbnak minősített borok között. Külön öröm, hogy a vörös borok kategóriában csak a Bükki Borvidékről származó tételek kerültek a legjobb három közé, megelőzve az ismertebb egri borokat. Ez is bizonyítja, hogy jó után járnak a bükki borászaink, a jövőben még több elismerésre számíthatnak a kiváló adottságokkal, de szerényebb ismertséggel rendelkező Bükki Borvidékről származó borok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek