2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Megérkezett Miskolcra a Hacettepe Szimfonikus Zenekar

Megérkezett Miskolcra a Hacettepe Szimfonikus Zenekar

Megérkezett Miskolcra a Miskolc Város által meghívott nagy múltra visszatekintő Török Szimfonikus Zenekar.

A zenekar 1998-ban alakult, fennállásuk óta számos fesztiválon vettek részt, felléptek Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Németországban, Görögországban és Cipruson. A zenekar karmestere Burak Tüzün, az Ankarai Egyetem docense.

Burak Tüzün hegedűművészi diplomáját Törökországban, karmesteri végzettségét a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban szerezte. Vezényelte Törökország legjelentősebb zenekarait. A ritkán hallott török zenei repertoárjáért, új generációs török zeneszerzők műveinek bemutatásáért, emellett számos CD anyag rögzítéséért állami elismerést is kapott már.

Ma este 18 órakor a Művészetek Házában Burak Tüzün vezénylésével Liszt és Beethoven műveket adnak elő Ilter Vurucu zongoraművész és A.N.Nihan Turnagöl  mezzoszoprán énekesnő közreműködésével.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp