2022. 06. 24. péntek

Iván
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Különleges Kakaókoncerttel készült a Miskolci Nemzeti Színház

Különleges Kakaókoncerttel készült a Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház január 18-i Kakaókoncertjén a Szimfónia program tanítványai voltak a teátrum vendégei. A koncerten népdalok mellett Brahms, Sosztakovics és Vittorio Monti szerzeményeiből is hallhatott ízelítőt a közönség. A koncerten a művészeti iskola oktatói is közreműködtek, akik együtt muzsikáltak a tanítványokkal.

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolát azért alapították, hogy olyan gyerekekhez is eljusson a hangszeres zene, akik egyébként nem jutnának hozzá. Az iskola zenepedagógiai programja arra épül, hogy a gyerekek az első perctől kezdve közösen zenélnek. Számukra a zene játék és örömforrás, és minden nap van muzsikálás. Az együtt zenélésnek rendkívüli szocializációs hatása van. A gyermekek így megtanulnak egymásra odafigyelni és együttműködni.

A módszer fontos eleme, hogy minél több lehetőségük legyen a szereplésre. Mert a sikerélmény az, ami megerősíti őket abban, hogy van értelme a mindennapi gyakorlásnak – ezzel vezetve rá őket a mindennapi munkavégzés örömére. Van miért felkelni és iskolába menni, ott tanulni, gyakorolni. Azok a gyerekek, akik a kilátástalanságba születettek bele, akiknek nem voltak álmaik, elkezdenek elképzelni valami olyan jövőt maguknak, amit a saját teljesítményükkel tudnak elérni. A „szimfóniás” gyerekek között a korai iskola elhagyás aránya alacsonyabb, és a közismereti tárgyakban is jobban teljesítenek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum