2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF

Krimi-körút

Tanárok éjszakája a Herman Ottó Múzeumban

Történelmi szerepjátékra hívja a Herman Ottó Múzeum a miskolci pedagógusokat a Tanárok éjszakáján, 2017. október 26-án (csütörtökön) 15 órától.
1857 elevenedik meg: Alexander Bach osztrák belügyminiszter elrendeli Egressy Gábor letartóztatását. A vád szerint a gyanúsított Ferenc József életére akart törni szeptember 4-én, „a’ miskolci teátrum megnyitó estvéjén”. A tanárok feladata, hogy a klasszikus állandó kiállításokban és a látványos időszaki tárlatokban nyomozva kiderítsék az igazságot.
A rendhagyó program arra mutat rá, hogy gyűjteményeink a hagyományos múzeumi látogatásokon túl a tanórán kívüli oktatás kalandokat kínáló helyszínei is lehetnek. A kiállítások, a tárgyak, a muzeológusok friss kutatásai olyan inspirációt jelenthetnek, amelyek élményalapú módszerekkel számos téren kiegészíthetik az iskolai tudásszerzést. A Tanárok éjszakáján ennek példájaként olyan témát választottunk, aminek nincs önálló kiállítása Miskolcon, de gyűjteményeinkre építve megfoghatóvá, érzékelhetővé és érthetővé tehetjük azt. A rendhagyó, kizárólag a pedagógusoknak szervezett Krimi-körút alkalmával ezúttal a helytörténeten lesz a hangsúly, annak is csak egy szeletén. A múzeum adta lehetőségekkel mutatjuk be, hogy milyen lenyomatokat hagyott az 1848-as forradalom a híres Egressy testvérpár életén, akik sok szállal kötődtek a város épített, történeti és kulturális értékeihez. Mindezt egy csipetnyi kortárs humorral fűszerezzük. Nem titkolt szándékunk, hogy körutunk ízelítőt nyújtson azokból a múzeumi helyszínekből, ahova diákcsoportjaikkal együtt múzeumpedagógiai foglalkozásainkra visszavárjuk Önöket.
A rendezvény időpontja: 2017. október 26., 15 óra
Helyszíne: A Krimi-körút a Görgey utcai Főépület Képtárából indul, és végigvezet a Papszeri Kiállítási Épületen, majd a Miskolci Galérián át a Színészmúzeumig.
Időtartam: 1,5–2 óra ( a nyomozati eredményektől függően)
A program kiválóan alkalmas közösségfejlesztésre, csapatépítésre, közös nevetésre, tartalmas élményszerzésre. Nem várjuk, hogy bárki egyedül vágjon neki a Krimi-körútnak, bár erre is van lehetőség. A nevezéseknél mégis inkább 2, 3 vagy 4 fős csoportokra számítunk.

Nézzék végig a Képtár, a Papszeri Kiállítási Épület, a Galéria és a Színészmúzeum kiállításait egy minden apró részletet szem előtt tartó, de lényeglátó nyomozó nagyítóján keresztül!
Jelentkezéseiket a jelentkezés.hermuz@gmail.com e-mail címre várjuk. A levél tárgyában jelöljék meg a rendezvényt: KRIMI-KÖRÚT.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mennyire trendi ma vért adni?
A MOME fiatal művészei tervezik a Z generáció meggyőzéséhez a plakátokat 2022.szeptember 26. –A Magyar Bankszövetség a Moholy-Nagy Művészeti Egyete…

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…