2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

„70 maratonnal a Dunáért”

1250 kilométer lefutását követően érkezett Budapestre Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló
Hidvégi-Üstös Pál, magyar ultramaratonista egyedülálló sportteljesítményre vállalkozott. Szeptember 21-én indult el a Duna forrásától, a Fekete erdőben található Donaueschingenből, hogy 10 országon keresztül elfusson a folyó Fekete-tengeri torkolatáig.

Az ultrasportoló célja, hogy kivételes teljesítményével felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedés fontosságára. Hidvégi-Üstös Pál 1000 km megtétele után, október 12-én futott át a magyar határon Szlovákia irányából, október 18-án Duna Régió Stratégia 6. Éves Fórumának első napjára pedig Budapestre érkezett.

„Gyönyörű tájakon futottam a Duna völgyében, sok nyitott és kedves emberrel találkoztam Németországban, Ausztrában és Szlovákiában is, de 22 nap és 1000 kilométer után nagyon jó érzés volt átfutni a magyar határon. Magyarországi futásom során újra felkeresem azokat a  polgármestereket, iskolaigazgatókat,  akikkel a nyári velocipedes utam során már találkoztam és a Dunához kapcsolódó élményeikről, fejlesztési elképzeléseikről beszélgettünk”  – mondta el Hidvégi-Üstös Pál. „Bízom benne, hogy itthon többen is csatlakoznak hozzám, akár futva, akár kerékpárral.  Biztos vagyok benne, hogy a hazai élményekkel feltöltődöm, új erőt kapok utam hátralevő részéhez, hiszen a 3 000 km-es távnak még több mint a fele visszavan” – tette hozzá az ultrasportoló.

Hidvégi-Üstös Pál október 19-én reggel a Duna Régió Stratégia 6. Éves Fórumának helyszínéről, a Kongresszusi Központtól indult tovább. A különleges sportesemény zárása december 8-án várható, amikor Hidvégi Üstös Pál megérkezik a Duna Fekete-tengeri torkolatához.

A futás fővédnöke a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségét ellátó Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Az Európai Unió Duna Régió Stratégiája egy olyan makroregionális fejlesztési keretrendszer, amelynek célja a 14 dunai ország ágazati fejlesztéspolitikáinak összehangolása. Az idei évben Magyarország látja el a Stratégia soros elnökségét. Az elnökségi év során a Stratégia koordinációjáért felelős Külgazdasági és Külügyminisztérium prioritásként kezeli a régió energiabiztonságának fokozását, közlekedési kapcsolatainak fejlesztését, valamint a tiszta közlekedési módok terjedésének előmozdítását.


Hidvégi-Üstös Pál

Magyar ultrasportoló, aki világszínvonalú, egyedülálló kihívásokat teljesít, ötvözve az emberfeletti sportteljesítményt egy nemes cél üzenetének közvetítésével. Végigúszta és körbefutotta a Tiszát, majd 2000 embert mobilizált egy 5 × 3 napos Tiszavölgy Kalandtúra rendezvénysorozat keretében. Egy afrikai expedíció során nemzetközi csapatot vezetve végigkerékpározta és végigfutotta Afrikát Fokvárostól Alexandriáig, járt a Nyugat-Szaharában, futott a Nílusért Szudánban. 2013-ban húszezer kilométeren keresztül Közép-Ázsiát járta végig magyar felfedezők nyomában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek