2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF

Versenyeztek a bűnügyi technikusok

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium adott otthont a megmérettetésnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2017. október 19-én rendezték meg a IV. megyei bűnügyi szemlebizottság vezetői és technikusi versenyt.

A megmérettetésre az Encsi-, az Edelényi-, a Kazincbarcikai-, a Mezőkövesdi-, a Sárospataki-, a Sátoraljaújhelyi-, a Szerencsi, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság delegálta 2-2 fős csapatát a házigazdák, a főkapitányság és Miskolci Rendőrkapitányság közös indulói mellett.

A rendezvényen Dr. Mecser Tamás r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány helyettese mellett a Készenléti Rendőrség, Nemzeti Nyomozó Iroda, Bűnügyi Technikai Főosztály, Szakfelügyeleti Osztályvezetője, Kovács László c.r. alezredes is köszöntette a megjelent csapatokat.

A bűnügyi technikai versenyen a csapatoknak előbb szakmai elméleti ismereteikről kellett számot adniuk, majd a gyakorlati feladatok során az „életből vett”, a rendőri munka során legtöbbször előforduló „helyszíneken” kellett nyomokat rögzíteniük.

Helyezések:

Lőkös István c.r. százados és Balla Tamás c.r. zászlós

(Kazincbarcikai Rendőrkapitányság csapata)

Kurucz Zoltán c.r. törzszászlós és Ónodi József c.r. főtörzszászlós

(Szerencsi Rendőrkapitányság csapata)

Janovich Géza c.r. őrnagy és Kovács Sándor c.r. törzszászlós

(Miskolci Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közös csapata)

A verseny valamennyi résztvevője emléklapban részesült.

Az I-II-III. helyezett csapat tagjai üvegplakett emléktárgyban részesültek, valamint a Magyar Rendvédelmi Kar különdíját vihették haza.

A Készenléti Rendőrség, Nemzeti Nyomozó Iroda, Bűnügyi Technikai Főosztály felajánlása alapján különdíjban részesült az Edelényi Rendőrkapitányság csapata, azaz Varga Tamás c.r. százados és Szász Pál c.r. törzszászlós.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum