2024. 05. 9. csütörtök

Gergely
1 EUR 388 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Közel hétszázan szereztek nyelvi tanúsítványt – lezárult a népszerű ingyenes képzés első éve

Közel hétszázan szereztek nyelvi tanúsítványt – lezárult a népszerű ingyenes képzés első éve

Sikeresen zárt az első éve a Miskolci Szakképzési Centrum által indított Idegen nyelvi készségek fejlesztése Miskolcon és agglomerációjában” projektnek, melynek keretében ingyenesen lehet angolul és németül tanulni.

A tavaly nyáron indult projekt keretében összesen 1000-en tanulhatnak nyelvet teljesen díjmentesen a Miskolci Szakképzési Centrum szervezésében, az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával. A résztvevők egyik fele a szakképzési centrumhoz tartozó tagintézmények 16. életévüket betöltött diákjai, míg másik fele a Miskolcon és környékén élő felnőttek, akik regisztrálnak az ingyennyelv.hu weboldalon és jelentkeznek a nyelvi képzésekre.

Az eddigi képzések összesen 14 helyszínen, 54 csoportban zajlottak. Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a nyelvtanfolyamokat a koronavírus miatti járványügyi veszélyhelyzet sem akadályozta. Az oktatás digitális platformon folytatódott, amelyre tanulók és tanárok egyaránt könnyedén átálltak. Ezt segítette, hogy a tesztek korábban is online zajlottak, valamint e-learning anyagokat is használtak már a képzések elejétől fogva.

Május 31-ig így összesen közel 700 fő teljesítette a szükséges követelményeket és kapta meg elektronikusan nyelvi tanúsítványát.

Még kicsit több mint 300 fő képzése maradt hátra, a következő angol és német csoportok 2020 szeptemberében indulnak. Ezekre augusztus 1-jétől lehet jelentkezni az www.ingyennyelv.hu oldalon, ahol minden feltételt és információt megtalálhatnak az érdeklődők a képzéssel és jelentkezéssel kapcsolatban. Érdemes mielőbb regisztrálni, hiszen a program sikere miatt a helyek hamar betelhetnek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek

125912
Kepes András a kétezres évek elején volt a lokálpatrióta „Vendégségben Miskolcon” programban a város vendége. Most, május 11-én azonban újra itt lesz …