2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Közel 200 000 gyermek veszélyeztetett

Több millió ember él kitaszítottságban Magyarországon. A Magyar Református Szeretetszolgálat „Nincsen számukra hely” címmel meghirdetett fotópályázatának célja, hogy felhívja a figyelmet a kirekesztettekre. Másfél millióan élnek mélyszegénységben Magyarországon. 561 000 a fogyatékkal élők, 191 000 a veszélyeztetett kiskorúak száma. Mindez csak néhány számadat azokról, akik a társadalom perifériáján élnek. „Rémálom az, ahogy velünk viselkednek – mondta a fogyatékkal élő Reisinger Anna. – Az emberek többsége úgy gondolja, hogy ha valaki más, akkor az rossz. De ez nem így van. Csak meg kellene minket ismerni…”

A Magyar Református Szeretetszolgálat éppen a célból hirdeti meg fotópályázatát, hogy felhívja a figyelmet azokra, akiket a társadalom nagy része valamilyen okból kitaszít, legyen szó nélkülözőkről, szenvedélybetegekről, családon kívül nevelkedő gyermekekről, magányosokról, pszichiátriai problémákkal küszködőkről, magukra maradt idős emberekről vagy éppen a fogyatékkal élőkről. A „Nincsen számukra hely” című pályázatra amatőr fotósok képeit várják.

„Azt szeretnénk elérni, hogy a fotópályázat révén többen megismerhessék ezen embertársaink valóságos helyzetét, és így is küzdjünk a kirekesztésük ellen” – magyarázta Gilicze Réka, a Szeretetszolgálat szóvivője hozzátéve, hogy az alapítvány adventi kampányának is az lesz a célja, hogy ezeken az embereken segítsen.

A zsűri tagjai neves fotográfusok lesznek: Dr. Révész Tamás, Balázs Béla-díjas, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész és egyetemi tanár, Somodi Ferenc, a GDT Év Európai Természetfotósa Ember és természet kategóriában, Szalontai Ábel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia tanszékének vezetője, Szipál Márton, a világ egyik legtöbbet kiállított és díjazott fotográfusa, hollywoodi sztárok fotósa, továbbá Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke.

A fotópályázatra november 10-ig lehet jelentkezni. További információ a www.jobbadni.hu oldalon található.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek