2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Kihelyezett egyetemi tanszék az ISD Dunaferrnél

Szorosabbra fűzi együttműködését az ISD Dunaferr Zrt. és a Miskolci Egyetem
Kihelyezett tanszéket alapít a Miskolci Egyetem Dunaújvárosban, hazánk acéliparának vezető társasága, az ISD Dunaferr Zrt. támogatásával. Erről szól – többek között – az az együttműködési megállapodás, amelyet az intézmény, illetve a társaság vezetői 2010. szeptember 17-én, a IV. Fazola-napok rendezvénysorozat keretén belül megtartott, Energia és környezet 2010 című szakmai-tudományos konferencián írtak alá Miskolcon.

Az ISD Dunaferr Zrt. hazánk egyik legnagyobb értékteremtő vállalkozása, amelynek az acélipar területén a szakmai képzésben és a kutatás-fejlesztésben a Miskolci Egyetem az egyik legfontosabb partnere. A társaság és az egyetem évtizedek óta aktív és kiemelt szakmai kapcsolatban állnak egymással. Az acélipar borsodi térségben jellemző nehézségei tükrében felértékelődik az a gyakorlati képzés, amelyet a jövőben az ISD Dunaferr Zrt. közreműködésével biztosít a Miskolci Egyetem.
Az együttműködésben foglaltak szerint 2011. január 1-jétől Metallurgiai (ISD Dunaferr) Kihelyezett Intézeti Tanszék kezdi meg működését az ISD Dunaferr telephelyén Dunaújvárosban a társaság anyagi hozzájárulásával, az egyetemi kohómérnökképzés támogatása céljából. Ez a tanszék hivatott a jövőben alap- és mesterszakon (BSc, MSc), illetve a doktoranduszképzés (PhD) Dunaferrben elvégezhető gyakorlati oktatását biztosítani. Rendkívül nagy lehetőség egy oktatási intézmény számára az, hogy a termelési gyakorlatok mellett „élesben”, valós feladatokon és problémákon dolgozhatnak a leendő kohómérnökök Tudományos Diákköri (TDK) feladataikon, szakzáró dolgozataikon, diplomaterveiken, doktori értekezéseiken.
Az együttműködés keretein belül a Dunaferr vezetése vállalja, hogy a Dunaferr a Magyarországi Kohómérnök Képzésért alapítványon keresztül kiemelten támogatja a Miskolci Egyetem beiskolázási tevékenységét, s kiemelkedő szaktudású munkatársai közreműködésével részt vesz az egyetemi képzés más területein is. Ez elsősorban gyakorlat-orientált menedzsment ismereteket, és kutatási-fejlesztési megrendeléseket jelent a Miskolci Egyetem számára.

A megállapodás aláírói:
Serhiy Klyuchkin,  az ISD Dunaferr Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese,
Lukács Péter PhD, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki vezérigazgató-helyettese,
Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora,
Dr. Gácsi Zoltán, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek