2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Jubiláló összművészet

Tánc, zene, képzőművészet, színház és még megannyi más műfaj azon az összművészeti fesztiválon, melyet idén 20. alkalommal rendeznek meg Tiszaújvárosban május 15-19. között. A szervezők próbálták úgy összeállítani az idei fesztiválműsort, hogy mindenki találhasson kedvére valót.

 

A nyitónapon, május 15-én 17 órakor látható Haynal Rudy ötvösművész és Haynal Valeri festőművész közös tárlata a Városi Kiállítóteremben. Szintén ezen a napon este 7 órakor a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában tekinthetik meg az érdeklődők a kiváló drámaíró, Neil Simon: Pletykák című bohózatát a kulturális központ színháztermében.

A bronxi születésű nevettető darabja mi másról is szólhatna, mint a pletykáról. A vígjáték a szóbeszédek kusza világán keresztül hivatott bemutatni a sznobságot, a prüdériát sok-sok humorral ötvözve. Többek között olyan ismert színészek láthatók majd a színpadon, mint Jancsó Dóra, – ő volt a városi szavalóverseny egyik zsűritagja – a Jászai-díjas Seres Ildikó, Fandl Ferenc és Vida Péter. A tiszaújvárosi gimnasztrádások a május 16-i gálaesten mutatják be tudásukat 18 órakor. Meseautó, Szívemben bomba van, Egy kis édes félhomályban, Halálos tavasz. Egy kis időutazásra invitálják mindazokat, akik meghallgatják a ’20-as, ’30-as évek legnagyobb slágereit, valamint szeretik a sanzon és a swing ötvözetét valódi cigányzenével. Tehát május 17-én 18 órakor Budapest Bár koncert, közreműködik a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint fellép Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi György és Szűcs Krisztián. Müller Péter író, drámaíró, forgatókönyvíró, dramaturg is ellátogat városunkba május 18-án. A spirituális művek alkotója a szeretetről, szerelemről és a szexualitásról tart majd előadást. A fesztivál május 19-i zárónapján a 2010-es és 2011-es X-Faktor sztároké lesz a főszerep. A Városháztéren fellép Kovács Vera, Wolf Kati, Baricz Gergő, Király L. Norbi, Tarány Tamás és Vastag Tamás. Az elmúlt évek változékony időjárására való tekintettel, – a zárórendezvény kivételével – minden program a Városi Kiállítóteremben és a Derkovits Művelődési Központban kap majd helyet.

O.K.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek