2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Itthon is megjelent az amerikai lelkész könyve, amely 4 évig szerepelt a New York Times bestseller-listáján

Itthon is megjelent az amerikai lelkész könyve, amely 4 évig szerepelt a New York Times bestseller-listáján

Don Piper lelkész megdöbbentő története pillanatok alatt népszerűvé vált az Egyesült Államokban, 4 évig szerepelt a New York Times bestseller listáján, és 40 nyelvre fordították le a mai napig. A sikerkönyv, amely milliók hitét és világképét változtatta meg, már kapható Magyarországon.
A XXI. Század Kiadónál tavaly megjelent Igazából mennyország című könyv elsöprő sikere után a kiadó úgy döntött, hogy megismerteti az olvasó közönséget egy másik igaz történettel a halál utáni tapasztalatokról. Az Igazából mennyország kötetből több, mint 12 000 példány fogyott el néhány hónap leforgása alatt a magyar könyvpiacon. Az új könyv, a 90 perc a mennyországban megjelenésével egy amerikai lelkész hasonlóan népszerűvé vált vallomását ismerhetik meg a magyar olvasók.

Az atya története hívőnek és nem hívőnek egyaránt érdekes lehet. Az Egyesült Államokban 4 évig bestseller listán szereplő 90 perc a mennyországban című könyvében Piper lelkész megrendítő autóbalesetéről mesél, arról, hogy halottnak nyilvánítását követően mit tapasztalt, őszintén beszámolva hitét próbáló fájdalmas felépüléséről is.

A hivők sokat meríthetnek a pap vallomásából a mindennapi élethez, a túlvilági boldogság keresésével kapcsolatban, a könyv megerősítheti őket hitükben, elképzeléseikben. Ugyanakkor a nem hívők számára is elgondolkodtató olvasmányt nyújt, útmutatást adhat egy olyan helyzetben, amely mindenki számára nehezen feldolgozható.

„Meglátásom szerint nem azt kell eldöntenünk, hogy Don Piper abban a 90 percben, míg halottnak volt nyilvánítva, járt-e a mennyországban vagy sem. Sokkal fontosabb, hogy a könyv hivőnek és nem hivőnek egyaránt gyógyírként szolgálhat. A hivőt megerősíti hitében, míg a nem hívőt elgondolkodtatja, miközben senki sem vitathatja, hogy amin az atya átment, emberfeletti erőt próbáló feladat lehet bárki számára” – hangsúlyozta Osváth Roland, a FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) egyetemi csoportjának munkatársa.

„Egy barátom éjféltájt adta kezembe a könyvet, és hajnali kettő vagy három óra körül még mindig olvastam. Csodálatos és erőt adó történet, ami távlatokat, biztonságérzetet, tisztánlátást és melegséget nyújt”, írja az ajánlóban Donald Miller író, a Kék, mint a dzsessz című könyv szerzője.

Don Piper

1985 óta hivatalban lévő lelkész. Több minőségben is szolgált az egyházán belül, többek közt hat éven át vezető lelkipásztorként. A feleségével, Evával a texasi Pasadenában laknak, és három felnőtt gyermekük van, egy lányuk és két fiúk, illetve két unokájuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek