2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Újabb őrült ötlet a BKK-tól – A Jobbik elutasítja a jegyárak emelését

A fővárosi Jobbik megdöbbentőnek tartja Vitézy Dávid kijelentését a BKV jegyárak emelésének tervéről. A budapesti tömegközlekedés ára a bérekhez viszonyítva így is a legmagasabbak közé tartozik Európában, ezért a további emelést a Jobbik határozottan elutasítja. A jelenleg is irreális jegyárak mellett ráadásul egy utazás alkalmával, különböző tömegközlekedési eszközök igénybe vétele esetén újabb és újabb jegyeket kell váltani, miközben a járatok közlekedése sincs megfelelően összehangolva.
A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a BKK arról beszél, a buszkiszervezés milyen pozitív változásokat hoz majd a fővárosi tömegközlekedésben, közben pedig, alig egy héttel a tender kihirdetése után máris a jegyárak emelését javasolnák.

A Jobbik budapesti szervezete semmiképpen nem fogja támogatni a BKV jegyárainak emelését, és felszólítja Vitézy Dávidot, hogy a gondolatát is vesse el a javaslatnak, ami csak a budapestiek újabb sarcolását szolgálná. A fővárosi Jobbik továbbra is kiáll korábbi indítványa mellett, miszerint a jegy- és bérletárak áfájának csökkentésével, a BKV által használt üzemanyagok jövedéki adójának megszüntetésével nemhogy áremelésre nem lenne szükség, de akár mérsékelni is tudnák a tömegközlekedés árait Budapesten.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek