2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Idén is fut a Miskolci Nemzeti Színház

Ötödik évadjához érkezett a Fut a színház elnevezésű program, melyre vasárnap a 30. SPAR Budapest Maraton Flora stafétájával indulnak a színházi szakma képviselői, köztük a miskolci teátrum is.

A Miskolci Nemzeti Színház csapata tavaly először indult a versenyen, és 10. helyezést ért el. A tavalyi sikeren felbuzdulva idén három csapattal állunk rajthoz. Csapataink nevét bemutatóink címei ihlették. A Tosca csapatban versenyez Regős Ádám, Valádi Zsolt, Kalászdi András és Csizmadia Péter. A Momo csapatában áll rajthoz Szabó Irén, Gazdóf Dániel, Varga Renáta és Vajda Éva. A Ványa bácsi csapatát pedig Oszterman Ferenc, Rusznák András, Simon Zoltán és Molnár Sándor Tamás erősíti. A klasszikus 42,2 km-es távot 4 fős stafétákban teljesíthetik a művészek, színházi dolgozók. A tagok egymást váltva 11,6 km – 12,1 km – 7,1 km – 11,4 km-es szakaszokat futnak. A tavalyi színházi mezőnyben 23 csapat szerepelt, idén pedig 33 váltó képviseli a színházi szakmát.
Az útvonal Budapest legszebb pontjait érintve halad, a futókat végig zeneszó kíséri, a célban pedig sok ezer lelkes szurkoló tapsa várja őket. A Fut a színház – 2015 verseny csapatai által befizetett jótékonysági nevezési díj a Bajor Gizi Színészmúzeumot támogatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek