2021. 09. 27. hétfő

Adalbert
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Fejleszd a tudásod online kvízjátékokkal!

A televíziós kvízműsorok ideje lejárt. Ma már teljesen más jellegű szórakoztató műsorok szerepelnek a kereskedelmi csatornák műsorpalettáján, mint a 2000-es évek elején. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanod az izgalmas kvízekről!

Van egy magyar weboldal, a Keresztlabda, amelyikre napi rendszerességgel kerülnek fel újabb és újabb feladványsorok. Jó hír, hogy a kvízjátékok regisztráció nélkül kitölthetők.

Kvízjátékok témák szerint


Az általános kvízek tekintetében a témák igen változatosak: találsz a repertoárban pszichológiai, történelmi, földrajzi és zenei kvízt is, hogy néhány főbb kategóriát említsünk. A szerkesztők külön menüpontot hoztak létre az irodalommal, a tudománnyal, a zenével és a sporttal kapcsolatos kvízeknek, így gyakorlatilag borítékolható, hogy fogsz találni olyan játékot, ami megfelel az érdeklődési körödnek.

Külön menüpontot kaptak az olvasói kvízek. Bizony, az oldal szerkesztőinek kérdéssorain felül bárki gyárthat saját kvízt, amit egy könnyen és egyszerűen kezelhető űrlap segítségével lehet elkészíteni. 10 kérdést kell megadni, mindegyikhez egy jó és két rossz választ. Képek készítésével vagy keresésével nem kell bajlódnod, a Keresztlabda szerkesztői gondoskodnak a jogtiszta illusztrációkról.

Ranglista


Ha saját magad szórakoztatása nem elég, és inkább versengő típus vagy, akkor biztosan örülni fogsz annak, hogy ranglistán mérheted össze képességeidet másokkal. Ez egy kvízverseny, amelyen minden regisztrált felhasználó részt vehet. Bármely kvíz alatt tudsz regisztrálni, ehhez csupán a kvízek alatt a ranglista alá kell görgetned.

Ha sikeresen regisztráltál és bejelentkeztél, minden kitöltött kvízért legalább 50, legfeljebb 200 pontot gyűjthetsz. Ez úgy tevődik össze, hogy jó válaszonként a rendszer 10 pontot ír jóvá számodra. Minél több kérdésből áll egy kvíz, annál több egységet zsebelhetsz be.

E pillanatban béta verzióban fut a ranglista, ami azt jelenti, hogy helyezésekért folyik a verseny. A szervezők azt ígérik, hogy a tesztfázist követően nullázni fogják a tabellát, és valós, kézzelfogható nyereményekért fog folytatódni a küzdelem.

Napi feladat


Ahogyan a neve is sugallja, napi feladatból naponta egyet tudsz kitölteni. Ezek nem szokványos kvízek, hanem más, jellemzően logikára épülő játékok.

A napi feladat nem egy kérdéssor, hanem pusztán egyetlen fogós kérdést tartalmaz. Ez lehet egy kakukktojás-kereső, ami az éles szeműek számára sem egyszerű feladat. Akadnak matematikai feladványok, de ne aggódj, nem kell egyetemi szintű matektudás ahhoz, hogy megfejtsd őket, sokkal inkább a józan eszedre kell hagyatkoznod. Érdekes kihívást jelent a különféle fejtörők megfejtése is./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum