2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Elismerés a magyar oktatás támogatásáért

A Debreceni Egyetem Alumni díj adományozásával ismerte el a Teva Gyógyszergyár szerepvállalását a hazai oktatás és kutatás területén. Az idén alapított díjjal a Debreceni Egyetem célja, hogy a versenyszféra szereplői közül olyan vállalatot díjazzon, amely sokat tesz a tudományos és szakmai munka fejlesztéséért és a végzett hallgatóknak nem csak munkát, hanem életpályát is tud biztosítani. Az elismerést 2015. szeptember 6-án Muczán Krisztina, a Teva Gyógyszergyár Zrt. magyarországi HR igazgatója az oktatási intézmény ünnepélyes évnyitóján vette át Dr. Szilvássy Zoltántól, a Debreceni Egyetem rektorától.

A Teva és a Debreceni Egyetem évtizedek óta partnerei egymásnak az élet több területén, a gyógyszergyár két kihelyezett tanszék működtetésével segíti a hallgatók gyakorlati ismereteinek bővítését, gyárlátogatásra fogadja a diákokat, így 2015-ben közel 300 egyetemista ismerkedhet meg a Teva világszínvonalú eszközparkjával és a legújabb technológiákkal. Emellett a vállalat szakemberei a diplomamunka elkészítésében is támogatást nyújtanak, valamint órákat is tartanak az egyetemen. A hallgatók jelentős számban a Tevánál helyezkednek el, így az elmúlt 3,5 évben több, mint száz egykori egyetemista lépett be a vállalathoz.

Természetesen a megfelelő szakember-utánpótlás biztosítása fontos feladat a vállalat életében, de emellett kiemelendő, hogy a Teva küldetésének tekinti, hogy a hazánkban diplomát szerző szakembereknek olyan életpályát kínáljon, amely biztosítja, hogy Magyarországon hasznosítsák az itt megszerzett tudásukat. Így az egykori hallgatók hazánkban járulnak hozzá a GDP növekedéséhez, a munkájuk után fizetendő adókon és járulékokon keresztül pedig a nemzetgazdaság sikeres működéséhez.

A gyógyszeripar Magyarországon jelentős múltra tekint vissza, melynek alapja a hazai szakemberek nemzetközi viszonylatban is elismert szaktudása. Debrecen ebből a szempontból is kiemelkedő, hiszen itt az oktatás és a versenyszféra napi kapcsolatban áll egymással, így azonnal tudnak egymás igényeire reagálni. Ezáltal pedig biztosítják az iparág hosszú távú sikerét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek