2024. 05. 13. hétfő

Szervác, Imola
1 EUR 387 HUF
1 GBP 450 HUF

Barangolás Fekete Istvánnal

Október 18-tól olvasható a Megyei Könyvtár honlapján (www.rfmlib.hu) az Erdei utakon – barangolások Fekete Istvánnal című műveltségi vetélkedő felhívása. A Fekete István életútját és munkásságát megidéző verseny egy írásbeli részből és a szóbeli döntőből áll. A versenyre az általános iskolák negyedik osztályosainak háromfős csapatait várják! Iskolánként csak egy-egy csapat vehet részt a játékban!

A feladatlap, valamint a felkészüléshez ajánlott irodalom letölthető a játékban részt vevő, együttműködő könyvtárak honlapjáról:

– II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár – www.rfmlib.hu

– A Művelődés Háza és Könyvtára, Sárospatak – www.sarospatak.hu

– Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár  – www.abaujszanto/konyvtar

– Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtár – www.vkozd.hu

– Városi Könyvtár, Sátoraljaújhely – www.satoraljaujhely.hu

A megoldásokat a négy kistérség (abaújszántói, ózdi, sárospataki, sátoraljaújhelyi) általános iskolásai az adott városi könyvtárba, a megye egyéb településein tanulók pedig a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba juttathatják el személyesen, postai úton vagy e-mailben.

A feladatok beküldési határideje: 2010. november 15., amely egyben a versenyre történő jelentkezés.

A szóbeli döntő helyszíne: II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, időpontja: 2010. november 29. Az írásbeli feladatok egységes szempontok alapján történő értékelése után a kistérségek városi könyvtáraiból két-két csapat, a Megyei Könyvtár pályázói közül pedig még további négy csapat kerül a döntőbe.

A sikeresen szereplő csapatokat érdekes ajándékok, jutalmak várják.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Megérteni a végtelent…

Október 22-én, pénteken 18 órától a Teljes Szívvel Közhasznú Alapítvány irodalmi estjére vár minden érdeklődőt Koleszár András lelki gondozó a megyei könyvtár földszinti előadótermébe. A belépés díjtalan!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…