2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Az iskola könyvtárát fejlesztették a Hermanban!

2014. február 28-án befejeződött a nagy múltra visszatekintő Miskolci Herman Ottó Gimnázium könyvtári infrastruktúra fejlesztését támogató projektje, melyhez a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 5 500 000 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.
A projekt célja a képzés, tanulás színvonalának emelése volt az intézményben, melyet a könyvtár informatikai struktúrájának korszerűsítésével és a hatékony kommunikáció megteremtésével értek el. A program keretében megteremtették a modern kölcsönzési rendszer alapjait, mely által mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára egyszerűsödött a könyvtári rendszer használata. Ugyancsak a projekt keretében megtörtént az online katalógusrendszer és az elektronikus olvasórendszer kialakítása is. A támogatásból hardver (2 db munkaállomás, 6 db használói számítógép, multi funkciós nyomtató, laptop, projektor, wifi router) és szoftver eszközöket szereztek be és helyeztek üzembe. Az iskola egy fejegér szettet is vásárolt a fogyatékossággal élő diákok akadálymentes könyvtárhasználatának biztosítása érdekében.
Az iskola könyvtárának fő célja az oktatás minden fázisának támogatása, és az információhoz való hozzáférés segítése. A projekt keretében korszerű technikai apparátussal felszerelt iskolai könyvtárat alakítottak ki, mely lehetőséget teremt az itt tanuló diákoknak, hogy elsajátítsák az információszerzés tudását, az önműveléshez szükséges ismereteket, továbbá azt a szemléletet, hogy a könyvtár nem csupán az olvasmányok lelőhelye, hanem a tanulási, képesség- és készségfejlesztési folyamat szerves színtere is. 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…