2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Miskolci Nemzeti Színház a környezettudatosságot választja!

A Miskolci Nemzeti Színház a környezettudatosságot választja!

A 2019/2020-as évadtól kezdve a Miskolci Nemzeti Színház elkötelezi magát, hogy nem csak az ország első kőszínháza, hanem az első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld, öko-tudatos színháza legyen.

Nemrég Miskolc városa a színház vezetésének és művészeti tanácsának újabb öt évre szavazott bizalmat. Ez a további öt év pedig nagy lehetőséget biztosít arra, hogy az intézmény amellett, hogy művészileg magas színvonalat képvisel, részt vegyen fontos társadalmi kérdésekben, az ezekkel kapcsolatos szemléletformálásban is, hiszen színházunk továbbra is szeretne élen járni, példaértékű lenni.

Ebbe a hatalmas vállalkozásba természetesen kis lépésekkel tudunk csak belekezdeni, de a program alapját ebben az évben lefektetjük és ezeket az első lépéseket megtesszük. A célunk, hogy egy átfogó felmérés után a színházi működés minden területén olyan megoldásokat találjunk, amellyel „zöld” intézménnyé válhatunk.

Ehhez a nyílt projekthez egy összefogást hirdetünk meg, amihez bárki hozzátehet: lehet ez egy ötlet, egy hatékonyabb eljárás, anyagi vagy tárgyi támogatás, ami által ez a színház, az ország egyik legnagyobb színházi intézménye, hatékonyabb és mindemellett környezetbarát lehet a következő hónapok vagy évek során.

A nyár folyamán már felvettük a kapcsolatot ezzel foglalkozó cégekkel, alapítványokkal, szervezetekkel, elhivatott művészekkel, akik mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a környezettudatosság irányába tudjunk minél nagyobb lépéseket tenni. Terveink között szerepel, hogy együttműködünk helyi szervezetekkel és termelőkkel, víztakarékos rendszereket építünk ki, az újrahasznosítást és újrafelhasználást is előtérbe helyezzük, legyen szó akár hulladékgazdálkodásról vagy jelmezek és díszletek újrafelhasználásáról. Törekedni fogunk arra, hogy megújuló energiaforrásokat használjunk, ezen kívül pedig társulatunk minél több „zöld” programban kíván részt vállalni (faültetés, „te szedd” akció, stb).

Célunk, hogy példát vehessen teátrumunkról minden magyarországi színház, és együtt tehessünk a jövő nézőiért is!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek