2021. 09. 28. kedd

Vencel
1 EUR 359 HUF
1 GBP 418 HUF

Kulcs a biztonsághoz

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Hetvenkedő Hatvanasok programsorozat részeként, 2019. augusztus 30-án tíz csapat részvételével tartotta meg a megyei fordulót.

A főkapitányság épületében a verseny résztvevői bűnmegelőzési témájú keresztrejtvényt töltöttek ki, képek közötti különbségeket kerestek, videó alapján a megfigyelőképességüket igénybe vevő kérdésekre válaszoltak. A csapatok biztonságtechnikai eszközök, és régi filmek szövegrészleteinek felismerésében, valamint az internetbiztonsággal kapcsolatos kérdésekben mérték össze tudásukat. Záró feladatként üvegpohárról kellett ujjnyomot rögzítenie a versenyzőknek.

A program elsődleges célja, hogy az idősek a legfontosabb tipikus veszélyhelyzetek kapcsán olyan válaszokat, ajánlásokat kapjanak, melyek betartásával jó eséllyel elkerülhetik azokat. A megyei fordulót a Szerencsi Rendőrkapitányság területéről érkező négyfős csapat nyerte, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyét képviselhetik 2019 szeptemberében az országos döntőben.

A vetélkedősorozat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával kerül lebonyolításra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feltételezhető, hogy baj történt az idős nővel. …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum