2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A Légimentés története

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Debreceni Ifjúsági Ház társszervezésében ünnepélyes kiállítást megnyitót tartott 2018. március 10-én … hogy mások is túlélhessék! címmel.


A rendezvény a Magyarországi Légimentés történetét (1958-2018) és a Debreceni Légimentő Bázis életét bemutató fotókiállítás megnyitója volt, ami az országos kiállítássorozat második eseménye. A tárlat képeit között a Miskolci Légimentőbázis életének fotói is megtalálhatóak voltak, melynek oka, hogy az alapítvány mind hét bázis életét bemutatni kívánja.

A kiállítás az Ifjúsági Ház ügyvezetőjének, Halász D. Jánosnak köszöntőjével kezdődött meg. Ezt követően Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke átadta a tárlat képeit és a kiállítás fővédnökségét Pajna Zoltánnak a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnökének. Pajna Zoltán örömmel vette át a fővédnöki címet és a kiállítást hivatalosan is megnyitotta.

Dr Papp Csaba Debrecen Megyei Jogú Város tanácsnoka köszöntőjét követően a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Leskó István mutatta be a kiállítás képeit. A pohárköszöntőt Dr. Radnai Márton orvosigazgató mondott, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. részéről. Az ünnepi tortát pedig Haja Attila a Debreceni Bázis vezetője szelte fel.

A megnyitó legmeghatóbb, legemberibb pillanata volt Bóné Annamária köszönete a légi- és földimentőknek, akik a közelmúltban mentették meg az életét. A mentésben résztvevő légimentőcsapat egy közös fotót adott emlékbe viszonzásként.

A kiállítás megnyitóján közreműködtek: Farkas Erna, Halász Dániel és Hódosi Máté zenészek, akik a Tizenötmillióból egy című Kowalsky meg a Vega szám feldolgozását adták elő.

A résztvevők a képek segítségével betekintést nyerhettek a magyar légimentés történetébe és a debreceni és miskolci légimentők mindennapjaiba. A rendezvényen lehetőség nyílt véradásra is, amit az Alapítvány és az Ifjúsági Ház szervezett a Hajdú-Bhar Megyei Vöröskereszttel együttműködve. Az önkéntes véradóknak az Alapítvány által megkért ajándékokkal is kedveskedtek.
A kiállítás megnyitón az elsősegély bemutatása mellett a látogatók találkozhattak és beszélgethettek is a légimentőkkel.

A kiállítás 2018. április 06-ig ingyenesen megtekinthető az érdeklődők számára.
A tárlat képei Hajdú-Bihar Megyében is útra indulnak, Nagyhegyes Község Önkormányzatának Polgármester Asszonya Bajusz Istvánnénak köszönhetően. A tárlat első állomáshelye: Nagyhegyes Község lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek