2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Nem tudtuk végig tartani a listavezetőt!

Az oroszlányi csapat koncentráltabb teljesítményt nyújtva megérdemelten győzött a MEAFC ellen.

Mindkét csapat kezdő irányítója és centere nélkül készült a találkozóra. A hazaiaknál Kiss Kornél és az amerikai Spagnolo, a vendégeknél Szögi és Galló hiányzott az összeállításból.
Gyors öt ponttal, esélyeshez méltóan kezdett az OSE, ám a Miskolc azonnal a nyomába eredt. Timkó és Máté közeli és távoli kosaraival a vendégcsapat a vezetést is magához ragadta, amit a nyitány végéig ki sem engedett a kezéből (21-22).
Jobban indította a folytatást az Oroszlány. Remek belépésekkel és betörésekkel könnyű kosarakat szereztek, amire többnyire nem érkezett válasz. A megfelelő szerkezet folyamatosan kereső miskolciak több üres ziccert is kihagytak, így féltávnál megérdemelten tartott előrébb a házigazda (41-32).
Nem roppant össze a MEAFC a fordulást követően, bár a különbség egyre csak nőtt a csapatok között. A hazaiak Illés és Sömenek pontjaival egyre látványosabban játszottak, a MEAFC pedig igyekezett látótávolságon belül maradni (59-50).
Az utolsó negyedben két különböző Miskolcot láthatott a szokásosan remek hangulatot teremtő oroszlányi közönség. Előbb Cole-Brinson vezetésével 5 pontra feljöttek a kék mezesek (61-56), majd két üres helyzetet elpuskázva teljesen leblokkolva közelről nézték, ahogy az egyre jobban belelendülő Oroszlány „lesimázza” öt perc alatt a találkozót (81-62).
A MEAFC következő mérkőzésén (pénteken) hazai pályán fogadja a Győr csapatát.

OSE Lions – MEAFC 81-62 (21-22, 20-10, 18-18, 22-12)
NB I/B Piros csoport 22. forduló. Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok.
Vezette: Jurák Krisztián, Józsa András Junior, Horváth Csongor.
Oroszlány: Illés (19), Kovács (20), Madár (9/9), Zsíros (4), Bödör (4). Csere: Sömenek (20/6), Kiss (5), Bogatin, Schuj. Edző: Vavra András.
MEAFC: Orliczki M., Drahos (9/6), Cole-Brinson (14/3), Máté (9/3), Timkó (10/3). Csere: Takács (8/6), Lippai (6), Béres (4), Homoki, Orlcizki B., Kopasz. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Másfél negyedig a mi akaratunk érvényesült, öt pontos vezetésünk után szétesett a játékunk, tiszta helyzetek tömkelegét hagytuk ki. Az ilyen mérkőzések megnyeréséhez több ambícióra, koncentrációra és felelős döntésekre van szükség. Ma az Oroszlány mindenben fölénk nőtt. A levonható következtetések mellett készülünk a következő, Győr elleni mérkőzésünkre, ami kulcsfontosságú számunkra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek