2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A kistérség pedagógusainak elismerése

Neves elismeréseket adtak át a pedagógusoknak a Városi Pedagógusnap alkalmából június 4-én Mezőkövesden a Közösségi Házban.
Az ünnepi műsort a művészeti iskola növendékei és tanárai nyitották meg táncos, zenés előadásaikkal. A köszöntő sorokat idén Kiss László a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetője mondta el.
A rendezvény nem csak köszöntő ünnepség volt. A kistérség „év pedagógusai” címre felterjesztett óvónői, tanárai, tagintézmény-vezetői között kitüntetéseket, díjakat, elismeréseket ítélt oda a szakmai zsűri.
Így Mezőkövesdről 2010-ben az Abrakovits Jenő díjat Sebe Imréné, a László Károly úti Tagóvoda vezetője, a Dr. Papp Zoltán díjat Barnóczky Lászlóné, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóhelyettese kapta meg.
Az Év Óvónője lett Kiss Lászlóné, a mezőkövesdi Dohány úti Tagóvoda óvónője, valamint Orosz Ernőné, a mezőkeresztesi Harmatcsepp Napköziotthonos Óvoda óvónője. Az Év tanítója címet Szendreiné Makó Csillának, a Bárdos Lajos Tagiskola pedagógusának, illetve Turcsányi Bélánénak, a szentistváni István Király Általános Iskola tanítójának ítélték oda. Az Év tanára címet pedig Fehérvári Dénes, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanára és Lukács Lajosné, a bogácsi Bükkalja Általános Iskola pedagógusa, valamint Ragó Tiborné, a mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola tanára vehette át.
Az Év vezető-óvónője címet Tóth Sándorné, a Móra Ferenc úti Tagóvoda vezetője, az Év intézményvezetője címet Örkényi György, a mezőkövesdi Pedagógiai Szakszolgálat vezetője kapta meg idén.
A Pedagógusok Szakszervezete Eötvös József emlékérmét Szabóné Monostori Máriának, a bogácsi Bükkalja Általános Iskola biológia-testnevelés szakos tanárának ítélték oda. Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült Nagy István, a sályi Gárdonyi Géza Tagiskola földrajz-rajz szakos tanára.

P. V.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…