2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
A fesztiválok éve lesz az idei Szegeden

A fesztiválok éve lesz az idei Szegeden

A fesztiválok éve lesz az idei SzegedenSzámos színes programmal, köztük három kiváló és két jó minősítést elnyert fesztivállal várja vendégeit Szeged az idei esztendőben. A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programban három szegedi rendezvény kapott kiváló, kettő pedig jó besorolást – mondta Solymos László várospolitikai alpolgármester a rendezvények szervezőivel közös sajtótájékoztatóján. Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok, amely idén már május 22-én elkezdődik a megye napilapja, a Délmagyarország 100. születésnapjára rendezett szuperkoncerttel.

Július 2-tól látható majd a legnagyobb hazai szabadtéri színpadon, a Dóm előtt a My Fair Lady, július 16-tól a Dózsa című táncmű, július 24-én az opera és az operett szerelmeseit várják egy gálával, július 30-án a Carment mutatják be, a fesztivál záró produkciója pedig a Hair lesz augusztus 13-tól.

Szintén a legjobb besorolást nyerte el a Szegedi Ifjúsági Napok. A hazai zenei fesztiválszezon immár hagyományossá vált záró eseménye idén augusztus 25-én kezdődik az Újszegedi Partfürdőn. A minőségi magyar termékeket bemutató Hungarikum Fesztivált – amely szintén kiváló besorolást kapott a minősítőktől – augusztus 12-től rendezik meg a Széchényi téren. A gasztronómiai rendezvények között jó minősítését kapott a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, amelyre idén szeptember 2-tól várják a vendégeket a Szegedet átszelő folyó két partjára.

A Régi Zsinagógában, a Kisszínházban és szabadtéri helyszíneken rendezik július 16. és 25. között a huszadik Thealter Fesztivált. A jubileumi rendezvény és az azt szervező Maszk Egyesület más programjai idén a hetvenedik születésnapját ünneplő Tolnai Ottó költő életműve jegyében zajlanak majd.

A szegedi önkormányzat a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is több a várost és a programokat bemutató kiadványt jelentett meg. A csongrádi megyeszékhely látnivalóiról tizenkét nyelven összesen 28 ezer példányban készült tájékoztató kiadvány. A Tisza-parti városba ellátogatók a szálláshelyekről, szabadidős, sport és kulturális intézményekről háromnyelvű információs füzetből tájékozódhatnak, s a kétszáz legfontosabb rendezvényről is készült önálló füzet.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…