2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Bullock, Bridges és a Brigantyk kapták a hollywoodi színészszakma díjait

Bullock, Bridges és a Brigantyk kapták a hollywoodi színészszakma díjait

Bullock, Bridges és a Brigantyk kapták a hollywoodi színészszakma díjaitSandra Bullockot és Jeff Bridgest választotta az év színészének, a Becstelen Brigantyk stábját pedig a legjobb szereplőgárdának a legnagyobb hollywoodi színészcéh, amely a hét végén adta át díjait Los Angelesben. A Televíziós és Filmszínészek Céhe (SAG) szombaton Quentin Tarantino második világháborús filmjének mellékszerepéért Christoph Waltz német színészt is díjazta. A SAG tagjai nem díjazták sem a hatalmas közönségsikert aratott Avatar című 3D-s sci-fi, sem a kritikusok kedvencének tűnő A bombák földjén című iraki háborús mozi színészeit, és a George Clooney főszereplésével készült, szintén sokat emlegetett Egek ura sem ütötte meg a mércét.

Igaz, Ken Howard, a SAG elnöke meleg szavakkal méltatta Clooneyt, aki tető alá hozta a Haitinek segítséget nyújtó pénteki televíziós adománygyűjtő műsort.

A televíziós produkciók közül a Mad Men – Reklámőrültek vitte el a legjobb szereposztás díját. Michael C. Hall (Dexter) a legjobb drámai színész, Julianna Marguiles (A férjem védelmében) a legjobb drámai színésznő lett. Alec Baldwin és Tina Fey A stúdió-sorozattal nyerte a legjobb vígjátéki színész, illetve színésznő díját a színészszervezet szombati díszvacsoráján.

Waltz – aki egy hete az Arany Glóbuszt is megkapta a Brigantykban nyújtott alakításáért – elmondta: a kedvező jelek ellenére korántsem veszi biztosra az Oscar-díjat.

A legjobb színésznőként ünnepelt Sandra Bullock, aki a The Blind Side című sportdrámáért szintén Glóbuszos lett, arról beszélt, hogy a színészi pályafutásán végigtekintve nem lehetett volna előre megjósolni ezt a sikert. Ugyanakkor – tette hozzá – tudatosan dolgozott azon, hogy szakmailag fejlessze magát, és ma már nem fél visszautasítani a gyengébb szerepeket.

Jeff Bridgest álló ovációval köszöntötték színészkollégái: a hatvanéves sztár a Crazy Heart című zenés filmmel érte el az elismerést. A produkcióban egy kiöregedett részeges countrysztárt alakít, aki megpróbálkozik a visszatéréssel.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…