2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » Eu hírek » Nőtt az eurószkeptikusok aránya az új uniós tagállamokban
Nőtt az eurószkeptikusok aránya az új uniós tagállamokban

Nőtt az eurószkeptikusok aránya az új uniós tagállamokban

Nőtt az eurószkeptikusok aránya az új uniós tagállamokbanCsökkent az euró mielőbbi bevezetését támogatók aránya az új kelet-európai tagországokban az Eurobarometer hétfőn ismertetett felmérése szerint. A nyolc ország közül csupán Magyarországon és Romániában nőtt azok száma, akik szerint mielőbb csatlakozni kellene az euróövezethez. Magyarországon a megkérdezettek 31 százaléka támogatja az euró bevezetését, bár 2015 előtt arra aligha kerülhet sor. Az Európai Unióhoz a közelmúltban csatlakozott nyolc kelet-európai országban végzett felmérésből az is kiderül, hogy a csehek a legkétkedőbbek: 47 százalék akarná az eurót a lehető legkésőbb bevezetni, és csak 14 százalék szavazott a mielőbbi bevezetésre. Lengyelországban 39, illetve 18 százalék volt ez az arány.

Tavaly szeptemberben a megkérdezettek 25 százaléka vélte úgy, hogy országának minél előbb csatlakozni kellene az euróövezethez, míg májusban az arány még 28 százalék volt. Ugyanakkor 29 százalékról 33-ra nőtt azoknak az aránya, akik azt mondták, hogy a lehető legkésőbbi időpontban kellene bevezetni az eurót, 36 százalék szerint pedig „bizonyos idő” még kell hozzá.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp