2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

2016: egy jó év a Placebo rajongók számára

A népszerű alternatív rock együttes, a Placebo idén jubileumi világ körüli turnéra indul, mely során hazánkba is ellátogat.

A turnéra az együttes első albuma kiadásának húsz éves évfordulója alkalmából kerül sor. Ugyanebből az alkalomból az együttes egy válogatáslemezt is megjelentet, mely a A Place For Us To Dream címet kapta, valamint ezzel egy időben egy vadonatúj EP is a boltok polcaira kerül, mely a Life’s What You Make It címet viseli.

A válogatáslemezen a rajongók megtalálhatják majd az eddigi legismertebb és legsikeresebb Placebo dalokat, melyek között a Bruise Pristine, Come Home, Teenage Angst, Nancy Boy, Every You Every Me, Pure Morning, The Bitter End, Meds, valamint a legutóbbi két albumról ismert For What It’s Worth és a Too Many Friends is helyet kap.

Az új EP 6 vadonatúj dalt tartalmaz majd, melyeket Adam Noble felügyelete mellett rögzítettek, aki korábban már a Red Hot Chili Peppers-szel, a U2-val, a Muse-zal és Robbie Williams-szel is dolgozott már együtt. Az új EP-n többek között egy Talk Talk covert is megtalálnak majd a rajongók, amely az lemez címadó dala is lett.

Az első dal az új EP-ről, mely a Jesus’ Son címet viseli, augusztus 19-én debütált online, így már az egész világon elérhető, csakúgy, mint a dalhoz készült videóklip is. A videóban, melyet Szardíniában rögzített az együttes, a zenekaron kívül hagyományos szardíniai karneváli öltözékű, báránybőrbe öltözött alakok is láthatóak.

A brit Placebo már igazán rutinos együttesnek számít a zeneiparban, hiszen karrierje 1996-ban indult, amikor debütáló albumukkal valósággal berobbantak a zeneiparba, hiszen bátor módon eltértek a mainstreamtől. E szemléletmód zenekarok tucatjait ösztönözte arra, hogy merjenek önmaguk lenni, még akkor is, ha zenéjük nem illeszkedik a megszokott pop-rock irányzatba.

Úgy tűnik, hogy megérte úttörőnek lenni, hiszen a fáradtságos munka meghozta gyümölcsét; az együttes nem csupán hazájában, hanem az egész világon ismertté vált, több mint 30 országban ért el platina státuszt lemezeivel, számos nemzetközi díjat tudhat magáénak, többek között a Legjobb Alternatív Bandának járó MTV Award-ot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek