2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Kiállításmegnyitó és Játékos VárosJárás-felhívás

Kiállításmegnyitó és Játékos VárosJárás-felhívás

FELHÍVÁS

Az Itthon Miskolcon Egyesület idén 10. alkalommal rendezi meg a város legnépszerűbb társasjátékát a „Játékos VárosJárás”-t, melynek keretében újra felfedezzük Miskolcot. Az idei játékhoz nagyszerű partnert találtunk a Herman Ottó Múzeum munkatársaiban, akik egy sokak által szeretett, de elérhetetlennek és megismerhetetlennek gondolt világba kalauzolják el a résztvevőket.

Újra játékra hívjuk

a családokat, diákokat, baráti társaságokat, munkahelyi, civil, szakmai közösségeket, nyugdíjas klubokat, egyszóval mindenkit, akit érdekel az a város, amely otthonunk, munkahelyünk és egyben életünk legkedvesebb játszótere.

Kedves Miskolciak!

Mint azt az elmúlt években már megismerhették, játékunkban mindig más terület, látnivaló kerül a középpontba. Az elmúlt években megismertük Miskolc kultúráját, híres szülötteit, nevezetességeit, zenei, színházi, képzőművészeti értékeit, emlékeit. Az idén, játékunk jubileumi évében megkísértjük a múltat és elmerülünk annak különleges világába, egykoron itt élt emberek emlékeivel találkozunk, megidézzük életüket, használjuk eszközeiket. Ha kell, leásunk településünk történetének legmélyebb rétegeibe, hogy megismerjük, hogyan éltek, mit csináltak azok, akik átmenetileg vagy véglegesen letelepedtek itt.

Egy szó, mint száz az idén játékunk középpontjában MISKOLC és a RÉGÉSZET áll.

Persze mindezt sok játékkal, erőt és ügyességet próbára tevő akadályok leküzdésével és sok nevetéssel tesszük. A „Játékos VárosJárás” idén is olyan vetélkedőre hívja a csapatokat, melynek lényege, hogy a versenyzők a várost járva ezúttal a helyi régészet múltjával és jelenével, tárgyi emlékeivel, a kutatások módszereivel ismerkedhetnek meg. Azok, akik már részt vettek a „Játékos VárosJárás”-ban tudják, hogy a feladatok megoldása nem igényel különösebb felkészülést, persze az nem baj, ha a csapatok a versenyre készülve olvasgatnak, barangolnak a neten, vagy éppen megnézik Miskolc legjelentősebb emlékhelyeit, gyűjteményeit. A komoly tematikától azonban nem kell megijedni, hiszen a játékos feladatok által olyan helyekre is elkalauzoljuk a versenyzőket, ahol korábban csak a képzeletük járhatott. Kalandra fel, reméljük mindenki készen áll a különleges időutazásra.

A rendezvényt Miskolc Megyei Jogú Város Kulturális és Városmarketing Osztálya, Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága és a Herman Ottó Múzeum és intézményei támogatják.

A Játékos VárosJárás időpontja: 2016. október 1. (szombat) 8:30 – 18:00

Négy kategóriában versenghetnek a maximum 5 fős csapatok:

Minden kategória győztesei értékes jutalomban részesülnek!

A jelentkezéseket 2016. szeptember 26-áig várjuk az Itthon Miskolcon Egyesület e-mail címére: jatekosvarosjaras@gmail.com

Kérjük, adja meg:

  • melyik KATEGÓRIÁBAN indul a csapat, (általános iskola, középiskola, család, vagy közösség)
  • CSAPAT NEVÉT,
  • a CSAPAT KÉPVISELŐJÉNEK NEVÉT, TELEFONSZÁMÁT és E-MAIL CÍMÉT.

A játék részleteiről a csapatok írásos értesítést kapnak.

További információk:

https://www.facebook.com/varosjaras

jatekosvarosjaras@gmail.com

30/696-8564

70/8860-464

30/9584-078 (este és hétvégén)

Eredményes felkészülést, jó játékot, sok élményt kívánnak a Szervezők!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…