2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF

Unokára várva

Már éppen elszontyolodnék kicsit, amikor meglátom a havi gázszámlámat, vagy a benzinkútnál az árakat, de akkor mindig eszembe jut, hogy lehet akármilyen rossz,– a gazdasági prognózisok szerint még rosszabb, mint az előző volt – a 2011-es év, nekem akkor is ez lesz életem egyik legszebb éve, hiszen első unokámat várom, s már azt is tudom, – a csodálatos technikának köszönhetően – hogy kisfiú lesz.

Úgyhogy, amikor valaki kicsit szkeptikusabban kíván boldog új esztendőt, Én ezt nem veszem a szívemre, hiszen rögtön bevillan, hogy visszaszámlálunk már, mert mindjárt itt a február, s világra jön az eleddig kis pocaklakó. Erre a világra…?! mondják a pesszimisták, de én nem hagyom magam elkedvetleníteni.
Az, hogy sohasem látott méreteket ölt a munkanélküliség; hogy nehezen lábalunk ki a válságból; hogy az öt éve felvett devizahitelem, amelyet eddig becsületesen fizettem, már másfélszer annyi, mint az eredeti összeg, s a törlesztő részlet az egekig rúg; az, hogy már négyszázezer hektárnyi termőterület áll belvíz alatt, ami tudjuk, majd azt eredményezni, hogy iszonyú drágán vesszük az élelmiszereket, pillanatnyilag lehet, hogy kicsit elszomorít, de akkor is optimistának kell lennem. Fő a pozitív gondolkodás…!
Kicsit persze megdöbbenek azon, hogy egy biztonságos, könnyű babakocsi ára akár háromszáz ezer forintra is rúghat, s hogy némely babaágy 170 ezerbe kerül, és eszembe jut, hogy amikor az unokám apukája született, akkor 1800 forintért vettük az olasz összecsukható kocsit. /Igaz az akkori tanári fizetésem 1240 forint volt, és a GyES is csak 900 forint./  Tudom, csak a nullák szaporodtak éveink számával a számsor végén.
Persze itt van nekünk ez a sokat vitatott médiatörvény, és hazánk rossz  nemzetközi gazdasági megítélése, aztán jönnek az „átalakítások” februárban: átalakítják a nyugdíjrendszert,  a munkanélküli-segélyt csökkentik, és  a gyógyszertámogatásokat is, valamint a költséges tömegközlekedési rendszerre fordított pénzt is, – tudtuk meg ma a külföldi sajtóból – s hinnünk kell abban, hogy ezek valóban nem megszorítások lesznek, csak értünk, az ország jobbrafordulásáért való reformok.
No, mindegy, úgy gondolom, mire ez a pici ember felnő, jobb világnak kell jönnie, másként nem lehet, ennyi rosszra csak jó jöhet.  Ő Vízöntő lesz, s e jegyben születtek: éles eszűek, ötletesek, intellektuálisak, barátságosak, őszinték, függetlenek, és  rendkívül szabadságszeretőek.
Nekem ez a 2011-es év így is, mindenképpen a legszebb lesz… mert Nagymama leszek.

 

Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

-Mit főzöl Nagymami, csak nem Jókai bablevest? Toppan be a 12 éves, a konyhámba, beleszagol a levegőbe, és már az illatokról megállapítja mi lesz az e…
A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd a legmagasabbra jutott magyar hegymászó palack és serpák …
Ahogy közeledik a karácsony, sülnek a sütik, készülnek az ételek, szépül a ház, előkerülnek a karácsonyfa díszei, csomagolom az ajándékokat, egyre töb…

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…