2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Fb exhibicionisták

Nesze neked magyar nyelv!  Ha e jegyzet saját magam által adott címét nézem, – mint egykori magyar szakos tanár  – kicsit elfacsarodik a szívem, de ha azt írom „magamutogatók, önimádók a közösségi oldalakon” , még ez sem fejezi ki igazán a fenti címet teljesen, arról nem is szólva, hogy hosszú is.

Imádom a közösségi oldalakat, a „több szem többet lát” elve miatt. Irgalmatlan mennyiségű napi információval bombáz bennünket az internet, de ugye sokszor elveszünk ezekben, s idő híján nem is tudunk minden bennünket érdeklő témát nyomon követni.  Viszont olyan jó írásokra, témákra, fotókra, helyekre hívják föl az ismerősök, s ismeretlenek a figyelmet, ami lehet, hogy az enyémet egyébként elkerülné. Imádom a közösségi oldalakat, mert olyan régi barátokra, osztálytársakra lelek, akikkel évek, évtizedek óta nem találkoztam. Imádom a közösségi oldalakat, mert  egy perc alatt kontaktust tudok teremteni a világ másik végén lévő barátokkal is.
De… Utálom a közösségi oldalakat,mert sokan semmi másra nem használják, mint hogy saját képüket cserélgetik, ilyen olyan pózban nap, mint nap, rosszabbnál- rosszabb minőségű fotókon. Utálom a közösségi oldalon azt nézegetni, hogy valakinek azzal telik a napja, hogy mind a tíz műkörmét ilyenre – olyanra festegeti. Utálom a közösségi oldalon azt nézegetni, hogy milyenre cserélgetik a pasijukat, csajaikat naponta az emberek.
Az-az igazság, hogy mindezeket tényleg csak öncélú magamutogatásnak tartom, ami esetenként persze arra jó, hogy pukkadjanak, irigykedjenek a barátok, barátnők.
Persze tudom semmi sem kötelező. Nem kötelező regisztrálni, nem kötelező az ilyen emberek ismeretségét elfogadni, s nem kötelező nyomon követni semmitmondó” tevékenységüket ”.
Mint mindenre, erre is igaz, a közösségi oldalakon is az érték a mérce, csak győzzük kiválogatni!
Orosz B.Erika

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

-Mit főzöl Nagymami, csak nem Jókai bablevest? Toppan be a 12 éves, a konyhámba, beleszagol a levegőbe, és már az illatokról megállapítja mi lesz az e…
A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd a legmagasabbra jutott magyar hegymászó palack és serpák …
Ahogy közeledik a karácsony, sülnek a sütik, készülnek az ételek, szépül a ház, előkerülnek a karácsonyfa díszei, csomagolom az ajándékokat, egyre töb…

További cikkek