2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Csütörtökön indul meg a vonatközlekedés Füzesabony és Mezőkövesd között

Csütörtökön indul meg a vonatközlekedés Füzesabony és Mezőkövesd között

Csütörtökön üzemkezdetkor indulhat meg egy vágányon a vonatközlekedés Füzesabony és Mezőkövesd között, szerdán még egész nap vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat a két város között – közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.  Kedden Füzesabony és Mezőkövesd között kisiklott, majd felborult egy 27 vagonból álló, szénport szállító tehervonat négy vagonja. A balesetben nem sérült meg senki, de a vasúti pálya több száz méter hosszban megrongálódott, a műszaki mentésen és helyreállításon azóta is folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Mostanra a négy kocsiból hármat már leemeltek a vasúti pályáról, a nap folyamán pedig a negyediket is eltávolítják a vágányról – mondta Kavalecz Imre.
    Jelenleg a már megtisztított vágány helyreállításán dolgoznak: 72 méteren síncserére van szükség, a kavics- és vasbeton ágyazatot is meg kell erősíteni. Ezzel várhatóan szerda este végeznek, így ezen a vágányon csütörtökön üzemkezdettől közlekedhetnek a vonatok. A másik vágányon csütörtökön is folytatódik a munka.
    Budapest és Füzesabony között menetrend szerint közlekednek a vonatok, itt az IC és gyorsvonati pótjegyet is meg kell vásárolni. Füzesabony és Mezőkövesd között vonatpótló autóbusz viszi az utasokat, Mezőkövesd és Miskolc között pedig óránként indítanak vonatokat. Füzesabony és Miskolc között nem kell IC- és gyorsvonati pótjegyet váltani.
    Késésekre szerdán is számítaniuk kell az utasoknak a szakaszos közlekedés miatt. Bár csütörtökön már végig járnak a szerelvények Budapest és Miskolc között, a balesetben érintett szakaszon lassabban mennek majd, ezért csütörtökön is számítani lehet késésekre ezen a vonalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek