2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Íme, a múlt értékei modern köntösben!

Ha itt és most visszanézzük a középkori bálokról, eseményekről szóló leiratokat, vagy éppen az akkori otthonok milyenségéről árulkodó feljegyzéseket, egyértelműen látható, a stílusosság, az egyediség aratott! Még az egyszerűségben is rejtőzött valami olyan kifinomultság, ami a mai korból elveszni látszik. Ám ez tényleg csak a látszat, hiszen minden, ami érték, az valójában az elmúló idő felett áll.

A fény nem csupán hasznos!

Sokan a meg- és bevilágításra úgy gondolnak, mint egy funkcionális tényezőre. Szükséges ahhoz, hogy minden megfelelő fényben tűnjön fel. Igen ám, de a lobogó lángnak, a gyertyáknak, mécseseknek teljesen más szerep is kiutalható. Erre a csodálatos, antik korokat idéző, igéző gyertyatartókat tartják a leghitelesebb bizonyítékoknak. Miért is ne válhatna a világítás sokkal többé annál, mint amit eddig elképzeltünk róla?

A meghittség, az elegancia gyakorlatilag a fény játékos jelenlétének sajátossága. Pusztán egy szál gyertya láttán is ezernyi érzés kerülhet előtérbe, hát ha még hozzá egy trendi tartó is társul. Ezüst vagy arany szín, múltat visszahívó megjelenés, mégis modern összhatás. Ez az, ami az otthonok részévé tehető, mégpedig a legnagyobb könnyedséggel.

Túl a kiválasztáson célszerű az elhelyezésre is nagy figyelmet szentelni. Ugyanis a kiegészítő szépsége, egyedi kisugárzása elsősorban akkor juthat főszerephez, ha olyan helyet foglal el a térben, ami méltó a számára. Ez természetesen helyszínenként változhat, de a központi jelleg minden esetben hiteles iránymutató.

Szabad a belépés?

A vonzó kopogtató szinte kopogtatásra sarkallja az embert. Úgy tűnik az utóbbi években kiment a divatból, de jelenleg újra aranykorát éli. Az elegáns, nem egyszer luxus kivitelű darabok különböző színekben (bordó, zöld, sárga, piros, kék, arany) érhetőek el, de ez még nem minden. Formák tekintetében is bőven akad választék. Koszorú, maci stb. minden, ami jól mutat, ami öltözteti az ajtót és ami olyan plusz kisugárzással ajándékozza meg a környezetet, ami egyébként más módon pótolhatatlan./X/

A fotó forrása: Ewalds.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek