2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

ZsÖK programajánló augusztus 22-29.

Az űr – Alternatív kozmoszok
Időpont: május 27. – szeptember 25.
Helyszín: m21 Galéria
A Földről látható, fénylő égitestek az emberiség legkorábbi korszakaitól vonzották a tekintetet és ma is az érdeklődés középpontjában állnak. A mintegy 450 millió forint értékű, 65 művész 250 műalkotását felvonultató kiállítás az emberiség világűrrel való kapcsolatára reflektál többek között olyan alkotók munkái révén, mint Victor Vasarely, Kondor Béla, Ország Lili vagy Révész László László.
https://m21.pecsigaleriak.hu/programok/az-ur-alternativ-kozmoszok

Szamárfül Családi Fesztivál
Időpont: augusztus 26–28.
Helyszín: Zsolnay Negyed
Szamárság lenne otthon maradni! Pécsett vár az év legnagyobb gyerekmulatsága, a Szamárfül Fesztivál! Jön a Rutkai Bori Banda, az Iszkiri, Bíró Eszter, Bognár Szilvi, izgalmas bábszínházi előadások és milliónyi ingyenes családi program!
https://www.szamarfulfesztival.hu/

Időutazó séta
Időpont: Több időpontban, augusztus 25–27. 16.00
Helyszín: Világörökség Pécs | Ókeresztény Mauzóleum és Középkori Egyetem
Tárlatvezetés, ami átkísér minket Pécs meghatározó történelmi korszakain!
A séta Pécs városának ókori múltjával indul. A program első részében megismerkedünk a római kori Pécs, Sopianae történetével, a római élet nyomaival. A séta során megnézzük a római városhoz tartozó temető egyik legnagyobb épületét: egy tehetős személy síremlékét, ismertebb nevén az Ókeresztény Mauzóleumot. A több mint 1600 éves kétszintes épület festett falai a kor legszebb freskóit rejti.
Az ókor után „átutazunk” a középkorba. A séta ugyanis a középkori és török kori Pécs történetét összefoglaló kiállítótérben, a Középkori Egyetemen folytatódik. Idegenvezetőnk elmeséli a város történelmi, kulturális és vallási életének legfontosabb eseményeit.
A program időtartama kb. 1 óra.
https://www.pecsorokseg.hu/programok/idoutazo-seta

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

UNESCO NEMZETKÖZI JAZZNAP 2024.
A hazai kezdeményezésű Jazznap.hu, az UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam idén újra számos helyen látogatható! Herbie Ha…

További cikkek