2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Mire érdemes odafigyelni toner vásárlásnál?

A nyomtatás ma már nem nagy kunszt. Elegendő egy minőségi nyomtató és máris minden adott a sikerhez. Na, igen, de azért természetesen nem szabad megfeledkezni a szerkezet lelkéről, a tonerről sem. Mert ez az, ami bizonyos időközönként cserére szorul, amikor kifogy. Milyen érdekes, hogy ez az a pont, ahol sokan megakadnak, és téves döntéseket hoznak. Szóval nem árt egy kis figyelem!

Melyik az a banánhéj, amin olyan sokan csúsznak el?

Vegyük a népszerű HP LaserJet Pro M28a toner példáját. A leírásból, megnevezésből, elnevezésből, hívhatjuk bárhogy, egyértelműen kiderül, hogy milyen márkáról, szériáról van szó. Adott a nyomtató márkája: HP LaserJet Pro, illetve ezen kívül adott minden egyéb paraméter. A konkrét típusszám is. Na és itt ugrik a majom a vízbe, vagy a fenti példánál maradva, ez az a banánhéj, amin olyan sokan elhasalnak. Hogy miért?

Azért, mert kizárólag arra koncentrálnak vásárláskor, hogy milyen márkájú a nyomtató. A többi információ valahogy veszít az értékéből, és a figyelmetlenség áldozatává válik. Vagyis a legtöbben ekkor egy olyan tonerrel térnek haza, ami bár az adott gyártó egyik, valamelyik gépébe minden bizonnyal stimmel, csak éppen nem a sajátjukba.

Első pillantásra ez nem is tűnik olyan nagy gondnak, hiszen mi baj történhet, majd ha kifogy a nem optimális variáció, akkor jöhet a megfelelő alternatíva! Nem? Nos, nem egészen!

Mi van akkor, ha a részletek nem egyeznek?

Ez az a típusú figyelmetlenség, ami túlzás nélkül a nyomtató életébe kerülhet. Tehát nemcsak az kockáztatja a szerkezet épségét, ha mondjuk a kívánatos Xerox toner helyett valami egészen más gyártó terméke kerül a gépbe. Nyilván ez az eset is kizárólag rosszul végződhet. Ám a galiba akkor is borítékolható, ha történetesen a márka egyezik, ellenben az egyéb adatok nem megfelelőek.

Még jó, hogy ez az egész zűrzavar könnyedén elkerülhető. Érthető, ha a kacifántos számok nem mindig megjegyezhetőek. Ám elég a telefon jegyzeteibe vagy egy kéznél lévő cetlire felírni a pontos nevet és onnantól fogva adott a “puska”, aminek hála a kellemetlenségek megelőzhetőek!/X/

A fotó forrása:

jittawit21 / Shutterstock.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …