2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Zarándokélmények a határtérségben

Az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program, SKHU/WETA/1901/1.1/029 azonosítószámú Zarándokélmények a határtérségben című projekt keretén belül az együttműködő partnerek Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület a Pálos70 zarándokesemény megrendezésére készülnek.

Erre az alkalomra egy új szakaszt jelöltek ki a szervezők, Kemence és Márianosztra között mintegy 21 km-es szakaszon. Útközben egy előre kijelölt frissítőponton, a Kisírtáspusztai kisvasútállomáson várják majd a zarándokokat egy kis feltöltődésre.

A Pálos70 elsősorban egy gyalogos teljesítménytúra, így tapasztalt túrázók, jó fizikai erőnléttel rendelkező zarándokok és teljesítménytúrázók figyelmébe ajánlanánk a 2020.10.11-én megrendezésre kerülő eseményt.

A rendezvényen résztvevők számára Márianosztráról Kemencére transzfert biztosítunk.

Programterv:

Kemencéről – Márianosztrára a pihenő pontot érintve

Időpont: október 11 vasárnap

Útidő: 05:12:47

Útvonal: 21 km

Indulás: 07:15 Márianosztra

Pihenő pont: Kisirtáspuszta kisvasút állomás

Itt a résztvevők számára biztosítunk:

–        tea, víz

–        szőlőcukor, pogácsa – péksüti

Végpont: Márianosztra, Kegytemplom, templom bemutató, zárómise (15:00)

Részletes napirend:

07:00 Találkozó a Márianosztra Magyarok Nagyasszonya Kegytemplom előtt – transzfer biztosítása Kemencére – egyeztetés alapján

07:00-7:15- regisztráció

07:30 Transzfer indulás (40-50 fős busz)

08:30 Indulás Kemencéről

11:30 Pihenő pont: Kisirtáspuszta kisvasút állomás (tea, víz, szőlőcukor, pékáru) (13 km a kiindulóponttól)

12:00 Indulás a pihenő pontról

14:30 Márianosztra érkezés (21 km)

15:00 Márianosztra Magyarok Nagyasszonya Kegytemplom körbevezetés, templom bemutató

15:00 Mise Márianosztra Magyarok Nagyasszonya Kegytemplomban,

16:00 Vendéglátás

16:30 Márianosztra Magyarok Nagyasszonya Kegytemplom körbevezetés, templom bemutató

17:00 Program zárása

A projektben eddig megvalósult tevékenységek az ajánlott útvonalak felmérése és rögzítése, szolgáltatói kataszter, adatbázis összeállítása, túraajánlatok, rendezvények szervezése, valamint az 1Úton Nemzetközi zarándoknap, melyen az idei évben a világ testi és lelki egészségéért zarándokoltak a résztvevők – melyek a térség turisztikai potenciáljának növelését szolgálják.

A Mária Út Egyesület és Palást Község igyekszik megfelelő feltételeket teremteni annak érdekében, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal (Börzsöny és Ipoly-térség), kulturális és vallási örökségekkel (épített örökség, kegyhelyek, jeles események) rendelkező térségben növekedjen a látogatók száma, és tényleges turisztikai attrakcióvá válhasson a térség zarándokturisztikai kínálata.

A változtatás jogát az aktuális járványügyi helyzet miatt fenntartjuk, az esetleges változásról kommunikációs csatornáinkon tájékozódhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…