2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Mit vezess, ha különlegesre vágysz?

Az emberek jelentős része szeret és persze tud is vezetni. Bár ez pont az a dolog, ahol a tudást nem pótolja a lelkesedés, de az igyekezet már egy jó jel. Lássuk, hogy milyen különleges autókat vezethetsz közúton!

Különleges autók

A többség fejében egy különleges élményhez egy különleges autó vezetése társul. Nincs ez másként a valóságban sem, de nem mindegy, hogy mit képzelünk el. Mondjuk egy BigFootot nem jellemző, hogy az ember közúton vezetne, de egy Dodge Chargert annál inkább. Egy fentihez hasonló óriási autóval inkább terepen érdemes vandálkodni, hiszen akár egy autón is átmehetsz vele, ha éppen a kedved úgy kívánja.

Egy Lamborghini Gallardoval vagy épp egy Ferrarival a versenypályán szánthatod fel az aszfaltot, hiszen akár közel 300-zal is mehetsz vele, ha mersz.

Persze vannak olyan autók is, amik különlegesek bár, de vezetheted közúton is. Itt különbséget kell tennünk autópályás és városi vezetés között, hiszen ebben az esetben az sem mindegy.

Ha autópályán száguldanál

Itthon némileg határt szab a KRESZ az autópályás száguldozásnak, hiszen a maximális megengedett sebesség 130 km/h személyautók esetében. Persze akkor sem mindegy, hogy egy 120 lóerős vagy éppen egy 496, illetve 550 lóerős gépszörnyet vezetsz. Mindezek csodálatosan szépek, hogy a figyelem azonnal rád terelődjön, így pedig büszkén fürödhetsz az irigy pillantásokban. Minden villámgyors autóban egy instruktorral utazhatsz, aki bár nem vezet helyetted, de ügyel arra, hogy betartsátok a hatályos jogszabályokat, és megfelelően használd a különböző luxusautókat. Lamborghini Gallardo? Ferrari? Maserati? Mind a tiéd lehet néhány kilométerre.

Amennyiben te magad rajongsz a különleges sportautókért, esetleg egy barátodat szeretnéd elkápráztatni egy ilyen nagyvonalú ajándékkal, akkor ne habozz, mindenképp rendeld meg a Meglepkéknél.

Inkább a városi forgalomban

Teljesen megérti mindenki, ha el nem ítélhető módon, a városban szeretnéd megcsillogtatni a különböző presztízs autókat. Bár alkalmazkodni kell a város tempójához, mégis megéri ezt az opciót választani. A belvárosban biztos, hogy mindenkinek fel fog tűnni például egy 550 lóerős Lamborghini Gallardo, ami a V10-es motorral halad dorombolva mindenfelé. Ilyenkor nincs más dolgod, mint ablakot letekerni és hallgatni a jó zenét és a motor izgalmas hangjait. Garantált libabőr.

Persze a városból kifelé is indulhattok bármelyik autóval, ahol bár nem az irigy pillantások lesznek a mérvadók, hanem hogy megtudd, hogy milyen gépet is vezetsz. A műszaki adatok csak számok… Na de élőben átélni ugyanezt, az messze nem ugyanaz.

Ahogy látható, különleges autót is lehet közúton vezetni, nem kell mindenképpen elvonulni a világ elől. Ha tetszenek, nézz körül a Meglepkék autós élmények kínálatában, hiszen számos opció van, ami nem fért bele a mai cikkünkbe./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek