2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A pigmentfoltok megelőzhetők, kezelhetők!

Idős embereket megfigyelve láthatsz kis foltokat a kezükön, arcukon. Legtöbbször barnás színűek és általában esztétikailag zavaróak, mégis fontos tudni, hogy a pigmentfoltok kialakulása megelőzhető. Ugyanakkor, ha már megjelentek a barna foltok, akkor is van mód arra, hogy halványítsuk őket. Nézzük, hogyan!

Pigmentfolt határozó

A pigment a bőr legfelső rétegében található, a bőrhámban lerakódó anyag, amely a bőrszín kialakulásában tölt be szerepet. Mindenkinek van valamennyi mennyiségű pigmentje, színezőanyag a bőrében, ez adja az illető bőrének színét. Minél több ilyen pigmentet találunk a bőrhámban, annál sötétebb bőrszínt eredményez.

A pigmentfoltokat öregségi, illetve májfoltoknak is nevezik. A korosodó bőr hámrétegében felszaporodik a festékanyag – amely az ember esetében leginkább a melanint jelenti –, és foltokban terjednek el a bőrfelületen. Leginkább a kézfejeken, dekoltázson és az arcon jelennek meg, amelyek tulajdonképpen a káros napsugárzásnak leginkább kitett testrészeink.

A pigmentfoltok kialakulásáért tehát nagymértékben felelős a melanin túltermelődés, amelynek igazából az a feladata, hogy védje sejtjeink DNS állományát a káros hatások, sérülések, hormonális elváltozások vagy az UV-sugárzás ellen.

Hogyan védekezhetünk a pigmentfoltok ellen?

A legfontosabb a bőr megfelelő védelme már fiatal korban is. A túlzásba vitt napozás rövid távon egyenletes, hosszú távon azonban nem kívánt barnaságot eredményezhet, hiszen a Nap káros sugarai ellen egyre nehezebb védekezni.

Napjaink szépségápolási termékei azonban már többféle hatóanyaggal segítik a bőrvédő, s ezáltal a pigmentfoltokat megelőző mechanizmusokat. Koffein vagy C-vitaminos krémek használatával erőteljes kémiai hámlasztással fiatalosabb és üdébb bőrfelszín érhető el.

Hogyan kezeljük a már megjelent pigmentfoltokat?

A pigmentfoltok elsősorban a napfényes évszakokban, tehát tavasszal és nyáron okoznak kellemetlenséget. Ősszel/télen el is halványodnak, akár el is tűnnek, éppen ezért ez az az időszak, amikor a bőrt érdemes kezelésbe venni, hogy a foltok ne jelentkezzenek újra vagy terjedjenek el még nagyobb mértékben.

A kezeléshez a kiváltó okot is meg kell vizsgálni és aszerint cselekedni. A hormonháztartás változásai miatt kialakult májfoltokat a kiváltó tényező megszüntetésével el lehet tüntetni.

A láthatóan ráncos, pigmentfoltos bőr ápolására keresd a NaturalGo által kínált acerolás készítményt!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek