2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF

Méltó keret a tablóképnek

Közeleg a ballagás, és mi sem természetesebb, hogy szeretnénk méltó helyet biztosítani gyermekeink és unokáink fényképének. Erre remek megoldást kínál az üvegfestéssel díszített képkeret.

Mire is lesz szükségünk?

1.    Üveg képtartó,
2.    Üvegfesték-kontúr,
3.    Üvegfesték tetszőleges, lehetőleg a fotó színével harmonizáló színekben,
4.    Egy kép, amely sablonként szolgál a képkeret készítéséhez.


A munka menete

1.    Az üveg képtartó megtisztítjuk minden szennyeződéstől, hogy a festék megfelelően vonhassa be azt. A kiválasztott képet az üvegfelület alá helyezzük, ügyelve arra, hová szeretnénk a fotót helyezni. Ez a terület mindig hangsúlyos helyen legyen, és igyekezzünk környékét nem túl mintásra díszíteni.
2.    A kép vonalát követve az üvegkontúr festékkel megrajzoljuk a körvonalat. Legegyszerűbb úgy, ha megtámasztjuk a kezünket, és így egyszerűbben tudjuk követni a kontúrt. A kontúr felvitele után kb. fél óráig száradni hagyjuk a festéket. Ha ez a fázis elmarad, a később felvitt festékek összefolyhatnak.
3.    Ha kontúrfesték megszáradt szabadon választott színekkel kifestjük a képet, mintha egy kifestőkönyvet színeznénk. Ha ezzel elkészültünk, tulajdonképpen készen is áll a mű. Már csak egy dolgunk maradt, a fotónkat elhelyezni méltó helyén!

Jó munkát kívánok!

Köteles Viktória
Méltó keret a tablóképnek Méltó keret a tablóképnek
Méltó keret a tablóképnek Méltó keret a tablóképnek
Méltó keret a tablóképnek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…