2022. 09. 26. hétfő

Jusztina
1 EUR 409 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Megalakult a Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége

Megalakult a Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége

2021.03.25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, öt ország kilenc jogi személyiségű szervezete megalakította a Mária Út Európai Hálózatának Szövetségét.

A Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége (angol rövidítéssel EUNAM) megalakulásának célja a Mária tisztelet zarándok és búcsús hagyományának nemzetközi szintű megjelenítése, Közép-Európa zarándokútja, a Mária Út egységes képviselete és fejlesztése. Az alapító tagok Ausztria, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia területén működő civil szervezetek, vállalkozások és egyházi jogi személyek.

A tagok Alapító nyilatkozatukban megfogalmazták: „célunk, hogy az európai kulturális és szellemi örökség, valamint a Mária-tisztelet közvetítésével a népek jobban ismerjék fel egymásban az értéket, az Istent kereső emberek eligazítást kapjanak hitük jobb megismeréséhez és életre váltásához, a közös, alapvető értékek növeljék egymás jobb megismerését és a kölcsönös tiszteletet, és fejlődjön a különféle nemzetiségű személyek, főleg a fiatalok közötti személyes kapcsolat.”

A nemzeti szervezeteket tömörítő EUNAM feladata, hogy közös erővel világi turisztikai programmá alakítsa a Mária Út zarándok eseményeit, európai léptékű egységes rendszerré szervezze az útvonalhálózatot, élénkítse a zarándok-és vallási turizmust.
Az EUNAM megkezdi a hálózat építését, új partnerek bekapcsolódásának szervezését egész Európában. Az EUNAM célja az is, hogy a Mária Út Európai Kulturális Út legyen, s ezzel a spirituális célokon túl a gazdasági, kulturális fenntartható fejlődést, illetve a környezetet nem terhelő túrizmus erőteljes fejlődését is szolgálja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek